Milyen szakmát válasszak?
Odaírta, földrajz szakos.. Hát ez elég nagy váltás. Mondjuk a kétkezi szakmával tuti többre mész. Mondjuk a felsorolt szakmákat úgy érdemes csinálni, ha már van tapasztalatod és vállalkozol.
Igazán ezzel csak az a baj, hogy az OKJkat is feltolják 3 évre, viszont 2 szakma ingyenes. Szóval ezzel is számolnod kell.
Az autószereléshez egyre műszerigényesebb, mert a mai kocsikban nagyon sok az elektronika, a régi golfokat még lehet garázsban bérelni, de az újabb kocsihoz, komolyabb műhely kell.
Ha viszonylag kevés tanulással jól akarsz keresni, akkor festőnek vagy burkolónak menj, legyél igényes a munkádra és nem nagyon lesznek gondjaid.
Autószerelésből jól lehet élni.
Csak tőkeigényes és fel kell szedni először pár év releváns tapasztalatot. Addig valóban nehéz.
Építőpari szakmunka sem fizet rosszul, mert kevés a jó szakember. Viszont az kifejezetten megterhelő és mindig másokkal kell harcolnod (mit akar a megrendelő, miért nem jó neki ahogy csináltad, mit rontott el az előző mester, mit te stb stb.)
Én autóbolond vagyok.
Ha lenne tőkém én mellékállásban biztos foglalkoznék valami autós témával
A családban ketten is földrajz szakot végeztek, nem sok jövője van, pedig a párom speciel térinformatikus, ahol kevesebben végeznek és a hivatal egyedüli terinfosa, elég kicsi fizuért.
Autószerelőként nem hiszem, hogy nehéz lenne a megélhetés, egyre több autó van és vele együtt gond is.
Apukám szobafestő. Mint minden vállalkozás, ez is nehéz, az utóbbi 5-10 évben meg pláne, mert nem talál embert a brigádjába. Nem azért, mert keveset fizetne, mert nem, hanem mert nem szeretnek az emberek dolgozni. Ezt nem is titkolják. Télen ugye kevesebb munka van, viszont az embereknek akkor is kell bért fizetni,.folyamatos idegeskedes lesz e munka, meg lehet e annyi ido alatt csinalbi stb stb. Pénz van benne, de ugyanannyi stressz is
ez nem érv, hogy koszos... Akkor ők otthon nem takarítanak, meg nem pucolják a saját wc-jüket, mert az is koszos, meg milyen már?! Vagy lehet, hogy barlangban élnek az ismerőseid és csak a szappant meg a tusfürdőt nem ismerik. (vannak nagyon jó olajoldó, bőrbarát szerek)
Vittem a kocsit autódiagnosztikára, mert betegeskedett. Fél órát voltam ott és 10e-et fizettem, azért, hogy megtudjam hogy sz@r a lambdaszonda. Természetesen a csere az + pénz lett volna + az anyagár, de azt már megoldottam saját magam. Kicsi autóm van, és keveset megyek vele, de így is rámegy az átlag havi 10-15e mint szervizköltség.
Szóval aki azt mondja, hogy ezzel nem lehet keresni, az nem ért hozzá. 4 millió autó van forgalomban, a 3,5 millió munkavállalóra. Ezeket 2 évente le kell(ene) vizsgáztatni.. az összeset kötelezően! Ez nem egy "nincs kedvem" kifizetni dolog. A többsége 18+ éves, ami igen csak igényli a rendszeres szervizelést...
Én ráállnék az elektromos autókra a helyedben, bár a csapból is az folyik, hogy végtelenségig elfutnak, minimális a szervizköltségük.. nos, ez nagyon nincs így!
A víz-gáz-fűtésszerelés mitől költséges?
Azt még megértem, ha az elsőre ijesztő hogy kell egy műhelyépület, szerszámok stb. egy autószerelő műhelyt beindítani, de egy gázszerelő "felszerelés"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!