Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha közalkalmazotti bértábla H...

Ha közalkalmazotti bértábla H osztályába tartozom, idén kezdek dolgozni akkor mennyi nettót kapok kézhez?

Figyelt kérdés
210.600-at ír évekig.
2020. febr. 17. 22:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%

Ha neked 8 általánosod van vagy max. érettségi, akkor lehet, hogy jobban fizet, mint egy szürkeszamár Kft., vagy egyéni vállalkozó, akinél kezdetben kikötöttél.

Ez azonban nem életcél a többségnek.

Én 400k NETTÓ fölött keresek, csak hogy viszonyítsunk.

Közalkalmazottként szerinted mikor keresnék ennyit?

2020. febr. 18. 16:44
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

Diplomás állásról beszéltem, és arról, hogy adnak többet, mint a bértábla szerinti fizu.

2020. febr. 18. 16:45
 23/29 anonim ***** válasza:
0%

Diplomás munkakörben is csak max. PhD meg hasonló fokozattal fizet piaci bér körül. De aki ilyennel van ott (jellemzően egyetemi oktatók) azoknak jellemzően van mellette valami más vállalkozása vagy szerzői jogi járadéka a könyveire. Úgy már lehet, hogy megéri.

Már bocs, de a pályakezdő kérdezőből nem nézem ki ezt.

2020. febr. 18. 16:48
 24/29 anonim ***** válasza:
34%

Szintén pályakezdő vagyok. :)

Igaz nem kapok néccáznettót, szóval biztos csórónak számítok a szemedben, de 240 körül igen, egyáltalán nem tartom rossznak a suli vége után egy évvel. :)

Mellesleg azt csinálom amit szeretek, így tökéletes.

A kérdésem továbbra is az, hogy miért vagy ennyire biztos olyan dolgokban, amikről fogalmad sincs.

2020. febr. 18. 16:50
 25/29 anonim ***** válasza:
0%

Azért, mert ÉN dolgoztam a közszférában is, így veled ellentétben van összehasonlítási alapom. Nem is közalkalmazott voltam, hanem kormánytisztviselő.

240 bruttóval hagytam ott 5 éve 400 bruttóért. Azóta abból lett 630 bruttó, és most vagyunk az éves bértárgyalások előtt.

Azt hiszem, épp eleget láttam a közszférából, hogy soha ne kívánkozzak oda vissza.

Bár igaz, én nem 20 éves vagyok, de közszférában soha nem fogod elérni ezt a szintet, még ha a kezdőfizu nem is néz ki rosszul a semmihez képest, meg ha még vannak a szüleid, akik támogatnak.

Én itt lehetek középvezető, elméletileg felsővezető is (bár gyakorlatban nem, ezek politikai kapcsolatokkal rendelkező személyek), ami meg már egészen más kategória.

Téged max. kineveznek egy osztályvezetőnek, és akkor megkapod kb. azt, amit én most talpasként, vagy még kevesebbet is.

2020. febr. 18. 16:57
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Magamat tartom el.

Iiigen, szüleimen látom, hogy mennyit ér a versenyszféra meg a karrier, pénzük több van mint nekem, de mellette roncsok 50 évesen, és kvázi nincs idejük elkölteni amit megkerestek.

Nekem többet ér az, hogy kényelmesen megélek és emellett szívből szeretem a munkám, örömmel csinálom és megmarad a lelki egyensúlyom.

Nem mindenkinek a munka az élete abszolút értelme.

2020. febr. 18. 17:00
 27/29 anonim ***** válasza:
0%

Akkor most le fogsz hidalni, mert én még csak nem is vagyok echte versenyszférában.

Jóféle állami vállalat, és ami a nonpluszultra: sokkal kevesebbet kell dolgoznom, mint annak idején az állami szférában. Az éves béremeléseket elintézi nekem a szakszervezet meg a jómunkásemberek tömege, tehát nem is kell kérnem. Amit ezen felül önként adnak, az a plusz (így tudtam kb. megtriplázni a korábbi fizetésemet is, nem ezekből az éves emelésekből, bár persze az is jól jön).

Na persze, én piacképes diplomával váltottam ide, meg addig is továbbképeztem magam a pénzemen, ahelyett, hogy "beleültem volna a jóba" - mert kezdetben a kormánytisztviselői munka se volt olyan rossz, később krvult el.

Mára akár ennek a kétszeresét is elérhetném talán piaci cégnél, csak hát nekem is jó már ez a laza tempó.

De az biztos, hogy nem mennék az utcára, ha kirúgnának - köszönhetően azoknak a ráépülő végzettségeknek, amiket azóta szereztem.

2020. febr. 18. 17:08
 28/29 anonim ***** válasza:
100%

Szép és jó, de még mindig nem magyarázza, hogy miért ne lehetne a kötelező minimumnál többet keresni közalk.-ként.

Valószínűleg sose fogjuk megtudni. :D

2020. febr. 19. 06:45
 29/29 anonim ***** válasza:

Szerintem a Kérdező talán erre volt kíváncsi:

"Mióta van az, hogy a közalkalmazotti bértábla "B" kategóriáját összeolvasztották a "J" kategóriáig?"

https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..

2020. febr. 19. 08:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!