Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha közalkalmazotti bértábla H...

Ha közalkalmazotti bértábla H osztályába tartozom, idén kezdek dolgozni akkor mennyi nettót kapok kézhez?

Figyelt kérdés
210.600-at ír évekig.
2020. febr. 17. 22:59
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
86%
#10, pályakezdőként piacképes diplomával, versenyszférában én is garantált bérminimumot kértem a legelső munkahelyemen, a kérdés szempontjából egyáltalán nem releváns, hogy milyen diplomája van a Kérdezőnek. És mielőtt még nekem esnének a szokásos hiénák itt a válaszom alatt, a próbaidő letelte után gyorsan és egyenletesen emelkedett a fizetésem.
2020. febr. 18. 12:58
 12/29 anonim ***** válasza:
12%

A kérdés szempontjából azért releváns, mert valószínűleg nem véletlenül akar elhelyezkedni közalkalmazottként. Nem versenyszféráról van szó! Közalkalmazottként mindegy mit kérsz, úgyis annyi lesz ami jár a bértábla szerint, és ez a későbbiekben se fog változni, nem fog emelkedni próbaidő után, csak egy minimálisat, amikor a bértábla szerint letöltötted az ehhez szükséges x évet.

Én arra tippelek, mint írtam, hogy valami olyan diplomája van, amit pont ilyen közalkalmazotti helyen lehetne felhasználni, mint szakirányú végzettségnek számít, és ezért akar oda menni. Mert más okot nem tudok elképzelni.

Nos, mint tudjuk ez a hiba, a nagy átkúrás, hiszen akár árufeltöltőként, akár pályaelhagyóként valami jó kis cégnél sokkal de sokkal jobban élhetne, mint pont közalkalmazottként. Ott elképzelhető, hogy emelkedne a bére a próbaidő után!

De az ilyen cuncimókusokra jellemző, hogy saját magukat zárják be a maguk teremtette álomvilágba: nem elég, hogy elcssztek x évet az életükből egy semmire se jó kamuszakkal, amivel csak éhen dögleni lehet, de a későbbiekben pont hogy ők vágják el a korrekció útját azzal, hogy még meg is ideologizálják.

"Persze, elmehetnék árufeltöltőnek kétszer annyi pénzért, de az nem munka!" "Persze, lehet, hogy felvennének HR-esnek is vagy kommunikációs munkatársnak valami céghez és ott x év múlva az ötszörösét kereshetném, dehát én szocioklasszikafilozófusnak tanultam bszki, az meg csak közalkalmazotti jogviszonyban van!!"

Na ezért akarom kiugrasztani a nyulat a bokorból. Hadd látom, hogy hasonló lúzerképzőssel van-e dolgom megint, hátha lehet még segíteni rajta.

2020. febr. 18. 16:11
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem ismered, ne cuncimókusozd már le, pls. Adjuk már meg egymásnak az alapvető tiszteletet!
2020. febr. 18. 16:23
 14/29 anonim ***** válasza:
10%

Nekem mindegy, úgy is jó.

Akkor hajrá közalkalmazottként a nyomor! Ott is kell dolgozni valakinek :)

2020. febr. 18. 16:28
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Láthatóan dunsztod sincs a dologról, ami nem baj, de akkor miért magyarázod az igazad? :D

2020. febr. 18. 16:29
 16/29 anonim ***** válasza:
12%
Most te velem fogsz itt vitázni? :D
2020. febr. 18. 16:31
 17/29 anonim ***** válasza:
100%

Mi abban a vita, hogy feltettem egy kérdést?

2020. febr. 18. 16:32
 18/29 anonim ***** válasza:
93%
A félreértés elkerülése végett többen vagyunk 78%-osok a kérdés alatt.
2020. febr. 18. 16:34
 19/29 anonim ***** válasza:
10%

Oké. Akkor a válasz: láttam már elég hozzá hasonlót.

Csak azt tudom mondani, ideje észhez térni, és minél hamarabb, annál jobb. Később nehezebb a korrekció.

De mint mondtam, nekem mindegy :) Én nem csináltam kamudiplomát, és bár kezdetnek én is elmentem a közigbe, de nekem az csak ugródeszka volt.

2020. febr. 18. 16:37
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem, én erre gondoltam:

"Közalkalmazottként mindegy mit kérsz, úgyis annyi lesz ami jár a bértábla szerint, és ez a későbbiekben se fog változni, nem fog emelkedni próbaidő után, csak egy minimálisat, amikor a bértábla szerint letöltötted az ehhez szükséges x évet"

Közalkalmazottként én egyáltalán nem ezt tapasztalom. Jobban fizet a jelenlegi munkahelyem mint az előző, ami pedig nem volt közalk.

Szóval miért állítasz be hazugságot igazságként "külsősként"?

2020. febr. 18. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!