Nettó 370ezer forint egy 3 fős családnak nagyon átlagon aluli?
Mi 4-en ennek a töredékéből élünk (160e), bár van 900m2-es konyhakert, ami egész évre való burgonyát, hagymát, babot, uborkát, paradicsomot és paprikát kitermeli, zöldségek valamiért nem hajlandóak teremni.
Van 8 szilvafa aminek a termése ehetetlen, férges és a fán elkezd megromlani = 40-50 liter pálinka.
Régen tartottunk csirkéket, tyúkokat, de ellopták több alkalommal, így ezt is venni kell. A kisboltban 1499Ft/kg a csirkemell, a futárral aki kiszállítja nekik sikerült beszélnem, 1050Ft/kg-ért tőle veszem, comb 400Ft/kg, mielőtt megköveznétek megjegyzem, hogy számlával :)
10 500Ft a 10kg mell, 20kg comb 8000Ft, zöldségből havi 20kg fogy ez szintén 8000Ft, fűszerek 2000Ft, rizs és tészták fogyása változó, ezt nem tudom megmondani mennyi fogy. A 500grammos tészta 99Ft-os akciójakor vettünk egyszerre 152 csomaggal, ennyi volt kirakva és nem volt limitálva a db szám, 2021-ben járna le, jelenleg 239Ft-ba kerül. Pékáru havi 6000-8000Ft, 5kg virsli 2500e, kenőmájas 1500Ft, ráma 500Ft, parizer 5kg 2000Ft.
Nem mindig csirkét eszünk, sertés comb, karaj is, de most éppen a csirke volt náluk jó árban.
Nyúlásszal pálinkával barterezve az is kerül az asztalra, mindenki imádja, kivéve én, bár a nyúlkarajt meg szeretem.
Számlák havi 20-25eFt, fűtés fával, kóróval, nyesedékkel. Környékben sokan gázzal tüzelnek, de a túlméretés fákat ki kell vágniuk, a zöld hulladék elszállítás köbönként 6000-6500Ft-ba kerülne, nálunk feldarabolva viszont ingyen letehetik :)
A lombot komposztáljuk, tápanyagpótlás a kertnek, gallyat, rőzsét meg próbaképpen hugelkultur ágyásokat készítettünk, burgonyával ne próbáljátok ki (mi megtettük), ha nem akartok fejszével krumplit szedni!
Hitel nélkül ez korrekt jövedelem, bár kérdés, hogy a nettó 370 ezerben benne van-e a gyerek bére, de szerintem nincs, mert írtad, hogy az a "zsebpénze".
Egyébként a KSH által közölt átlagbér nettó 250 ezer, de a medián az csak 200 ezer ft, tehát az emberek fele 200 ezernél kevesebbet keres, másik fele pedig ennél többet. Így egy átlagos család bevétele 2 kereső esetén nettó 400 ezer forintnak kellene lenni, így a 370 ezer egy picit az átlag alatt van.
Szerintem kevés. Mi is 3an vagyunk, egy kisbabával.
Nekünk 520.000 a bevétel, de van hitelünk, havi 88.000 ft lakásra, ha azt levonom, akkor nekünk is csak 432 ezer marad kb.
Hát nem mondom, hogy de rosszul élünk, de nem is olyan kiemelkedően.
Azért oda kell figyelni, ha akarjuk hogy jusson nyaralásra is, a házba is mivel nem rég költöztünk mindig kell valami stb.
Szerintem ez még egyáltalán nem kiemelkedő.
Nekem minden családtagom, közeli ismerősöm ennél több pénzből él.
A 2 legjobb barátnőmnek csak a férjeik keresnek ennyit egymaguk mint ami nekünk össz. bevétel, és akkor hol van még a feleségek bevétele.
Jó én most gyeden vagyok, az se mindegy, majd ha visszamegyek jobb lesz, mert így hogy a gyed maximalizálva van, és nem a fizum alapján kapok így ez a havi 169 nettó gyed elég kevés.. De ez van.
Igény függő is, de én szeretek elmenni nyaralni egy évben többször meg ilyenek. Ha valakit pl ez nem érdekel, akkor el lehet kevesebből is lenni.
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!