Nettó 370ezer forint egy 3 fős családnak nagyon átlagon aluli?
Egy fő keres ennyit vagy unblock mindenki?
De szerintem ha az össz jövedelem ennyi ez nem gáz, csak a kiadás ne legyen bazi sok ehhez képest mert akkor tartható egy középszínvonal szerintem.
Szerintem ez teljesen átlagos, sőt...
Ha egyik szülő keres nettó 200 ezret, a másik meg nettó 170 ezret, megkapjuk ezt az eredményt.
Ezek a fizetések pedig gyengének számítanak, mindegyik a magyar átlagfizetés alatt van.
Viszont, ha nincs tele a család hitellel, akkor éldegélni lehet belőle, viszont ha nagyobb kiadás van, netán elakarnak menni nyaralni, akkor van baj.
Magyarország melyik részén éltek? Értelemszerűen Keleten ez jónak számít, Pesten kevésbé. A gyerek jövedelme benne van?
Egyébként én átlagosnak mondanám, ha nincs hiteletek akkor meg lehet élni belőle normális színvonalon.
Hogy lenne már átlagos?
Mi Miskolcon 480 nettót keresünk hárman, úgy hogy én diákmelós vagyok (raktárban), nővérem levelezőn tanul, mellette részmunkaidőben takarít 6 órában heti 5 napon... Anyám pedig portás.
Nekünk hitelünk van, meg van más is akit anyagilag segítünk minimálisan, így közepes lakásban élve pont kijövünk...
Ha ezek nincsenek, akkor nem mondom hogy nem lehet kijönni 3 embernek 370 ezerből, de attólmég átlag alatti kereset.
Egy 200 ezres és egy 170 ezres jövedelem országos szinten átlagos, tippem szerint a medián környékén lehet.
De az ismerősi körömben simán Pesten is ennek a környékén lehet a medián.
Bár gondolom a gyakorlatban azért szűkösen lehet belőle 3-an élni. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!