Mai világban vagy a 90-es években volt könnyebb meggazdagodni Magyarországon?
Az Altus 1995 novemberében elnyerte az akkori legnagyobb hazai alumíniumipari vállalat, a Motim többségét, a vásárláshoz szükséges 705 millió kifizetéséhez pedig attól a Magyar Hitel Banktól vettek fel hitelt, amelynek akkori elnöke Gyurcsány anyósa, Apró Piroska volt.
705 millió hitelből, 2 milliárdnyi alapanyagkészlet, 0,4 milliárdnyi termék, épületek, terület és teljes gyár került megvásárlásra.
VS
Mai világ Pénztáros Lőrinc...
"Pont, hogy ma ha nincs közöd a NER-hez akkor esélyed nincs befutni itthon."
Hülyeség, lásd pl. Görög Ádámot vagy bármelyik netes vállalkozót.
És hány ilyen "Netes vállalkozó van"? Egy kezed elég megszámolni, ugye?
És abból hány van, akinek amúgy vastagon köze van a NER-hez csak te nem tudod? :)
"És hány ilyen "Netes vállalkozó van"? Egy kezed elég megszámolni, ugye?"
Én is "netes vállalkozó" vagyok többek között, és látom, hogy működik ez az egész.
Semmi köze a politikához.
# 14
És mennyi is jön be abból a netes vállalkozásból? A kérdés a meggazdagodó vállalkozókról szólt - az az én értelmezésemben évi 100M+-t jelent.
"A kérdés a meggazdagodó vállalkozókról szólt - az az én értelmezésemben évi 100M+-t jelent."
Maradjunk annyiban, hogy sok pénzt kerestem már. Senki sem cseszegetett érte, pedig nem vagyok haver.
Az előző hozzászólásra reagálva: a "védelmi pénz" - akármekkora köcsögség is - nem jelenti azt, hogy valaki NER-tartozék, vagy "köze van a NER-hez". Azt jelenti, hogy megalkuszik bizonyos - felette álló - körülményekkel.
Velem ilyesmi eddig nem történt szerencsére, de nem zárhatom ki, hogy van ilyen. Persze büntiztek már meg, de az inkább egy szerencsétlen figyelmetlenség volt, nem szemétkedés.
Közel 1 éve láttam egy hirdetést, családi okok miatt 16 boltos cégbirodalom eladó, irányár 20mFt, megnéztem erre 16 db webshop és mind termék nélküli, összes alkalmazott száma kereken 1 :)
Manapság sokan vesznek bevétel nélküli céget, majd villognak a csajoknak, hogy cégvezető vagyok. Haverom 0,5-1mFt-ért árult ilyen üres cégeket, de 2 év után bedőlt neki az üzlet túlköltekezés miatt.
Még manapság is pörög a piramisjátékos lehúzás, mellé tesznek egy terméket és MLM-mé válik, ami legális és hatalmas üzlet az indítóknak. Akár 1-2 év alatt milliárdos lehetsz pl. botanoo, gold mlx, stb.
#18 ez így már közelebb áll(hat) a valósághoz. Ez a "Fidesz lenyúlja a cégedet" is csak egy újabb kifogás a sok közül, hogy miért ne vállalkozz.
Annyi ilyen legendát hallottam már, aztán a negyedükkel sem találkoztam soha az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!