Lehetséges, hogy tapasztaltabb emberként nehezebb váltani, mint pályakezdőként állást találni?
Tapasztalt vagyok egy területen.
Illetve, minden egyéb megvan, nyelvtudás, diploma....stb
Váltani csak úgy éri meg (szerintem), hogyha 25-30 százalékkal tudsz többet keresni.Azaz a nettóm minimum 50 ezerrel növekszik.Plusz vizsgálni kell a béren kívüli juttatások mértékét.
Viszont, mintha falakba ütköznék.
Én azt tapasztalom, hogy a cégek jobban szeretik a pályakezdőket, mert olcsóbban dolgoznak, ugyanis nekik még a tapasztalat hiánya miatt, nem lehetnek nagy bérigényeik.
De, a cégek mégis őket preferálják.
Valószínűleg a munkakörrel is gond van. Ha neked a nettód 25%-a 50.000, akkor a béred nettó 200.000 körül van. Ami diplomásként sok tapasztalattal nem túl sok.
Szóval vagy a munkakör olyan, amiben nincs sokkal több, vagy a tudásod elavult és nem vagy csábító választás másik cégnek, mert nem érzik, hogy megéri a tapasztalatod a plusz pénzt.
Mert valóban szeretnek a cégek pályakezdőket alkalmazni a kisebb bér miatt. De kell mellé/fölé a senior is, aki tanítja, koordinálja, támogatja a pályakezdőt. Viszont ha téged nem tudnak elképzelni ilyen szerepben, akkor nyilván nincs értelme többet fizetni neked, mint a pályakezdőnek, aki mellette elképzelés szerint ambiciózus, jobban tanítható, formálható, rugalmasabb stb stb.
1#
Rosszul írtam, a százalékokat.
50 ezer nettó, amiért megéri váltani.
Nem bruttó 300-at keresek.Hanem 430-at,
#6: ez oké, de a 27 éves hamarosan szülni fog, a 47 éves meg nem valószínű.
Ha már Magyarországon vagyunk ezt is tegyük hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!