Aki minimálbért keres, az hogy tud életben maradni?
Ugye itt gyakorin mindenki informatikus/baknszektorban dolgozó, nettó 500k-t kereső személy.
Viszont több100ezer - millió ember keres minimálbért, ami nettó 101 ezer forint. Hogy tudtok ennyi pénzből életben maradni? Hogy telik egy hónapotok, mennyire matekoztok a pénzzel?
ugyanezt írtam volna, amit a 3-as. nálam is minimálbér az alapbérem, de szinte nincs hónap, amikor ne lenne plusz órám, hétvégékről nem is beszélve.
szerintem is csak az olyan elszigetelt környéken van minimálbér fix 8 órás munkában, ahol nincs más, és vagy elfogadod vagy annyid se lesz.
olyan helyeken, ahol azért a munkaerő már dobbantott, ha volt hova, ott feljebb mentek már a bérek(vendéglátásban, kereskedelemben).
Szomszédom 64e-ből gazdálkodik 25e havi piája költ, de kijön így is.
Másik szomszéd havi nettó 356eFt (sajnos rokonom) alkohol+dohány erre költi összes pénzét, nincsen nála se áram (ezt is lopni akarta), se TV, sem pedig víz, lopja a terményemet, az állataimat, a füstölőben levő élelmiszert, telente meg rájár a tűzifámra.
10-edikén kap fizetést már reggel 5-kor verte a ház ajtaját adjak neki pénzt éhezik, milyen rokon az ilyen, stb. duma...
Kertszomszédom nettó 200e-et keres + fusi 100e, tartozik 50e-el.
Nekem meg garantált bérminimum van és így is sikerül félretennem.
Hát itt pesten tényleg csak úgy jön ki 100ból, ha megvan a saját lakása.
Brutális, ez mondernkori rabszolgatartás kb. Főleg nyugati árakkal.. kemény dolog lehet nagyon.
9.-re.
Nem kötelező ezt csinálni. Manapság őrök keresnek 1000/óra lóvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!