Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Stewardess szeretnék lenni!...

Stewardess szeretnék lenni! Tudtok tanácsolni valamit?

Figyelt kérdés

Minden álmom az a szakma. Tudom,hogy rengeteg lemondással jár,szinte nulla magánélet...

De ennek ellenére el szeretném érni ezt a célom. A külső (alkat) tudom,hogy mérvadó, szóval:

168cm és 52kg vagyok.

Pályaválasztás előtt állok,szóval még nem vagyok elkésve szerintem. Valaki tapasztalatokat tud írni? Munka előnyei,hátrányai?

Előre is nagyon köszönöm

2020. febr. 1. 12:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
14%

több nyelv magas szintű ismerete nagyon fontos.

valamilyen vendéglátás- turizmus szakirány is kell. esetleg pincérnő végzettség

2020. febr. 1. 19:37
 2/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm:)

Jelenleg angolból szeretnék középfokúzni,plusz második nyelvnek vagy a németet vagy az olaszt szeretném választani

2020. febr. 1. 20:06
 3/15 anonim ***** válasza:
27%
Nőni kellene még 10 centit
2020. febr. 1. 21:04
 4/15 A kérdező kommentje:

10cm-t???

Nem 165cm a minimum?

2020. febr. 1. 22:34
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell több nyelven beszélned. Elég az aktív angol nyelv tudás. Pár helyen megkövetelhetik a légitársaság nemzetiségének a nyelvét, pl Lufthansanal a német nyelv tudást.

Nem jár olyan sok lemondással ez a munka, csak jól kell összehangolni a munkát és a magánéletet. Szabit kicsit nehezebb kivenni, az aktuális hónap kezdete előtt 40nappal ki kell venned a szabit, szóval nagyon előre kell gondolkodni. Van havi 4 napod, amit kivehetsz és azt te döntöd el, hogy melyik napokat.

A magasságod jó lehet, nekem van kisebb kollégám. Az a lényeg, hogy lábujjhegyen állva kinyújtott kézzel elérd a 210 vagy 220cm-et (nem emlékszem erre pontosan, de engem nem is érintett ez a probléma).

Fontos az ápolt megjelenés, de a belső is nagyon fontos: legyél mosolygós, kedves, türelmes, jó csapatjátékos.

Előnyei a munkának: Megtanít a fegyelemre, alázatra, tiszteletre. Jobban megismerheted magadat, tudod feszegetni a képességeid határait.

Nagyon sok mindent megtanulhatsz, ami a való életben is baromi fontos lehet: elsősegély nyújtás, tűzoltás, hogyan legyél határozott vészhelyzetben, ne veszítsd el a fejed, ha gáz van, hogyan kezeld az embereket, tanulsz egy kis meterológiát, stb...

Ez a munka nagyon összetett és sok dologból áll, sokan nem is gondolnák, hogy miket kell tudni és milyen kemény a képzés, mert mindenki azt látja, hogy csak kaját-piát szolgálunk fel...

Sok jó emberrel dolgozhatsz együtt és egy életre szóló barátságok alakulhatnak ki.

Hátrányok: Bármikor változhat a beosztásod, még az utolsó pillanatban is műszaki hiba miatt és időjárás miatt is... Többször is előfordult már, hogy külföldön leszálltunk, úgy volt, hogy 2 nap mva visszük vissza a gépet haza és jött egy üzenet, hogy törölve lett a járat és 2 nap helyett kint voltunk 5-6napot.

Mivel sokat repülsz, így több sugárzás ér, ami hosszú távon nem egészséges, sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy valami daganatos betegséged lesz vagy ha lány vagy, akk nehezebben fogsz teherbe esni, stb...

Csak ajánlani tudom ezt a munkát, mert jópofa, sosem unatkozol és változatos, izgalmas ;)

2020. febr. 6. 20:47
 6/15 A kérdező kommentje:

Úristen, nagyon szépen köszönöm 😍

Az,hogy egy stewardesstől hallom ezeket valami elképesztő. Mármint tapasztalatból mondtad. Én konkrétan szerelmes vagyok a munkába, nagyon tisztelem azokat,akik ezt nap,mint nap művelik. Felnézek minden ilyen emberre. Nagyon mosolygós, rendkívül türelmes vagyok. A pánikhelyzetekben is jól helyt tudok állni. (Sajnos tapasztalnom is kellett hasonlót). Szeretnék majd egyszer családanya lenni. Egyedül ez az az ok,ami miatt vannak kétségeim. Nem lesz elég időm a családra.

Szóval nagy a dilemma.

De mégegyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát:)

Rengeteget segítettek

2020. febr. 6. 22:21
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy? Az anyaság miatt ne aggódj, bőven ráérsz ezzel :)

Szülés után simán dolgozhatsz részmunka időben is, csak kevesebbet fogsz repülni, de még nagyon ráérsz ezen gondolkodni.

Ha van még bármi kérdésed, akk írj üzenetet nyugodtan és válaszolok bármire :)

2020. febr. 6. 23:06
 8/15 A kérdező kommentje:

17/l vagyok. Igen,bőven ráérek,csak szeretek távlatokban gondolkodni.

A felajánlást pedig köszönöm szépen,de minden olyan infót leírtak nekem, amikre szükségem volt:)

2020. febr. 8. 00:19
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

210 centit kell elerni.

Onnan tudom, hogy en pont nem erem el. :D

Pedig angolul 18 evesen mar felsofokon beszeltem, nemetul meg kozepfok.

A kerdezo tuti eleri a 210 centit kezzel.

2020. febr. 13. 17:24
 10/15 anonim ***** válasza:
40%

Stewardess = elit pincér.

Ha szereted, hogy fogdossák a hátsódat brutto 1.750 €-ért, akkor nosza!

[link]

Aztán Sara Nelson/AFA ugyanerröl nyilatkozik az US-Airlines'okról.

[link]

2020. febr. 13. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!