Stewardess szeretnék lenni! Tudtok tanácsolni valamit?
Minden álmom az a szakma. Tudom,hogy rengeteg lemondással jár,szinte nulla magánélet...
De ennek ellenére el szeretném érni ezt a célom. A külső (alkat) tudom,hogy mérvadó, szóval:
168cm és 52kg vagyok.
Pályaválasztás előtt állok,szóval még nem vagyok elkésve szerintem. Valaki tapasztalatokat tud írni? Munka előnyei,hátrányai?
Előre is nagyon köszönöm
több nyelv magas szintű ismerete nagyon fontos.
valamilyen vendéglátás- turizmus szakirány is kell. esetleg pincérnő végzettség
Köszönöm:)
Jelenleg angolból szeretnék középfokúzni,plusz második nyelvnek vagy a németet vagy az olaszt szeretném választani
10cm-t???
Nem 165cm a minimum?
Nem kell több nyelven beszélned. Elég az aktív angol nyelv tudás. Pár helyen megkövetelhetik a légitársaság nemzetiségének a nyelvét, pl Lufthansanal a német nyelv tudást.
Nem jár olyan sok lemondással ez a munka, csak jól kell összehangolni a munkát és a magánéletet. Szabit kicsit nehezebb kivenni, az aktuális hónap kezdete előtt 40nappal ki kell venned a szabit, szóval nagyon előre kell gondolkodni. Van havi 4 napod, amit kivehetsz és azt te döntöd el, hogy melyik napokat.
A magasságod jó lehet, nekem van kisebb kollégám. Az a lényeg, hogy lábujjhegyen állva kinyújtott kézzel elérd a 210 vagy 220cm-et (nem emlékszem erre pontosan, de engem nem is érintett ez a probléma).
Fontos az ápolt megjelenés, de a belső is nagyon fontos: legyél mosolygós, kedves, türelmes, jó csapatjátékos.
Előnyei a munkának: Megtanít a fegyelemre, alázatra, tiszteletre. Jobban megismerheted magadat, tudod feszegetni a képességeid határait.
Nagyon sok mindent megtanulhatsz, ami a való életben is baromi fontos lehet: elsősegély nyújtás, tűzoltás, hogyan legyél határozott vészhelyzetben, ne veszítsd el a fejed, ha gáz van, hogyan kezeld az embereket, tanulsz egy kis meterológiát, stb...
Ez a munka nagyon összetett és sok dologból áll, sokan nem is gondolnák, hogy miket kell tudni és milyen kemény a képzés, mert mindenki azt látja, hogy csak kaját-piát szolgálunk fel...
Sok jó emberrel dolgozhatsz együtt és egy életre szóló barátságok alakulhatnak ki.
Hátrányok: Bármikor változhat a beosztásod, még az utolsó pillanatban is műszaki hiba miatt és időjárás miatt is... Többször is előfordult már, hogy külföldön leszálltunk, úgy volt, hogy 2 nap mva visszük vissza a gépet haza és jött egy üzenet, hogy törölve lett a járat és 2 nap helyett kint voltunk 5-6napot.
Mivel sokat repülsz, így több sugárzás ér, ami hosszú távon nem egészséges, sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy valami daganatos betegséged lesz vagy ha lány vagy, akk nehezebben fogsz teherbe esni, stb...
Csak ajánlani tudom ezt a munkát, mert jópofa, sosem unatkozol és változatos, izgalmas ;)
Úristen, nagyon szépen köszönöm 😍
Az,hogy egy stewardesstől hallom ezeket valami elképesztő. Mármint tapasztalatból mondtad. Én konkrétan szerelmes vagyok a munkába, nagyon tisztelem azokat,akik ezt nap,mint nap művelik. Felnézek minden ilyen emberre. Nagyon mosolygós, rendkívül türelmes vagyok. A pánikhelyzetekben is jól helyt tudok állni. (Sajnos tapasztalnom is kellett hasonlót). Szeretnék majd egyszer családanya lenni. Egyedül ez az az ok,ami miatt vannak kétségeim. Nem lesz elég időm a családra.
Szóval nagy a dilemma.
De mégegyszer nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszát:)
Rengeteget segítettek
Hány éves vagy? Az anyaság miatt ne aggódj, bőven ráérsz ezzel :)
Szülés után simán dolgozhatsz részmunka időben is, csak kevesebbet fogsz repülni, de még nagyon ráérsz ezen gondolkodni.
Ha van még bármi kérdésed, akk írj üzenetet nyugodtan és válaszolok bármire :)
17/l vagyok. Igen,bőven ráérek,csak szeretek távlatokban gondolkodni.
A felajánlást pedig köszönöm szépen,de minden olyan infót leírtak nekem, amikre szükségem volt:)
210 centit kell elerni.
Onnan tudom, hogy en pont nem erem el. :D
Pedig angolul 18 evesen mar felsofokon beszeltem, nemetul meg kozepfok.
A kerdezo tuti eleri a 210 centit kezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!