Én vagyok a legrégebben a cégnél, valamint én dolgozom egyedül jól, szokták is emelni a bérem, de ez meddig mehet így ebben a pozicióban?
Csak egy sima targoncás vagyok.
Mint targoncás, már 6 éve dolgozom a cégnél, multi... De diákként is itt melóztam raktárosként 2 évet.
Vagyis összesen 8 éve vagyok itt.
Az emberek körülöttem folyamatosan cserélődnek. Komolyan, úgy hogy az osztályomon csupán 8 kolléga van (mármint targoncások és raktárosok), azóta amióta itt vagyok több mint száz kollégám lehetett... Mindenki csak 1-2-3 hónapig marad, és most nem a diákokra gondolok.
Sokan amíg itt vannak, addig nem dolgoznak... Nem viccelek, konkrétan leülnek, esznek és telefonoznak egésznap.
Én, hogyha nem tudok valakit rendre utasítani, akkor nem veszekszem, nem zargatom a feletteseket, hanem megcsinálok mindent a lustaságok helyett.
Amúgy én vagyok az egyetlen diplomás, illetve akinek több nyelvvizsgája is van, amikor felvettek, először féltek is a HR-en, hogy hamar elmegyek majd, de kellett a munkaerő, adtak egy esélyt és alkalmaztak...
Azóta szerintem megtapasztalták már a hűségem.
+ Csak a kötelező szabikat szoktam kivenni.
Tehát szerintem kiérdemeltem a megbecsülést.
Szóval amikor felvettek (mint targoncás), először 150 volt a nettóm...
Szép lassan, kb. évente folyamatosan emelkedett, mára pedig elértem a 460 bruttót (még 2019 nyarán), azaz 306 nettót.
Azt hittem már, hogy ennél többet egy ilyen munkakörben azért nem nagyon emelkedhet a fizu, hiszen a vállalat összes havi kiadása már így is 547 ezer csak rám... Most pedig nem régiben mégis figyelmeztettek, hogy az idei első negyedévben további 20 (!!!) százalékos emelést fogok kapni, ami kb. 550 ezer forint bruttót, vagyis 365000 nettót jelent!
Eddig még sosem kaptam ekkora emelést egyszerre...
Szerintetek meddig fajulhat még a fizetésem?
Gondoltam már rá, hogy megpróbálok magasabb poziciót szerezni cégen belül, mivel a feletteseink között is magas az elvándorlási arány, s bár nem szakirányú a diplomám, amennyire tudom egy csomóaknak nem az...
Csak attól tartok, hogy kezdőként, egy másik munkakörben, mégha az diplomát igénylő is, nem tudom, hogy megadnák e ugyanezt a fizut...
Hát sokkal kevesebb lenne a fizum, hogyha a diplomámmal dolgoznék, ápolóként.
Pedig 4 év volt az egyetem...
Nem mindenki lehet programozó, vagy villamosmérnök.
" Diplomáskent stb targoncás ? Megbecsülés ?"
A megbecsülés nem a diplomának szól, hanem az ember munkájának, "hűségének".
Semmi szégyen nincs abban, ha valaki dolgozik valamilyen munkakörben, függetlenül attól, hogy diplomás vagy sem.
Én nem akarom bántani a diplomásokat, de manapság sokan használhatatlan tudással kerülnek ki. Ezt tapasztalom nap, mint nap.
Akinek nem inge, ne vegye magára...
Kérdező! Szereted csinálni? Megfelelő a bérezés? Megfelelőek a munkakörülmények, a munkaidő? Ha igen, akkor miért váltanál?
Ha nem, akkor egyszerűen csak kérdezz rá, hogy a kiszemelt munkakörben mennyi fizetést tudnának megajánlani Neked.
Szerintem ez egy nyer-nyer szituáció. Neked van egy jól fizető állásod ahol megbecsülnek (jóval több fizetést kapsz mint mások ebben a munkakörben) a vezetőségnek meg van egy jó munkaereje.
"Szerintetek meddig fajulhat még a fizetésem?"
Ha úgy látod, hogy már-már ez is túlzás akkor nem hiszem, hogy azon kéne agyalni meddig mehet még. Jó eséllyel semeddig.
"Csak attól tartok, hogy kezdőként, egy másik munkakörben, mégha az diplomát igénylő is, nem tudom, hogy megadnák e ugyanezt a fizut..."
Erősen kérdéses, hogy azért mert jó targoncás vagy jó lennél-e bármilyen más, vezetői feladatra, mert azért nem ugyanaz a műfej. Sokan vannak akik így "felfele" esnek, de ha kiderül, hogy nem jó a helyzet akkor bajban vagy. Jó eséllyel régi pozícióba nem mehetnél vissza az újban meg nem tartanának meg/nem szívesen maradnál.
Hogy megadnák-e ezt az egyébként magas fizetést? Talán. Könnyen lehet, hogy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!