Budapesten szerintetek mennyi a minimum fizetés amiből meglehet élni?
Legyen A, és B, egyedülálló vagy, nincs gyereked, se kutyád se macskád, csak magadat kell ellátnod.
A: van tehermentes saját lakásod
B: albérlet
Ez kiváló tömegközlekedés? 30 éves buszok, nincs 3as metró már évek óta újítják, és még sehol nincs kész.
Elhiszem, hogy belvárosban meg a környező kerületekben jó, de máshol katasztrófa.
Ja.........értem.
Az autó, a külföldi nyaralás, a nagy Ájfos,... nem luxus...oké.
Akkor:
A.: 800
B.: 1,5M
"hatalmas segítség egy autó rengeteg szituációban, és ha családot szeretnél, akkor tulajdonképpen elengedhetetlen"
Nagyon jol fogalmazol: hatalmas segítség. Két gyerek mellett már mi is vettünk, mert sokkal kényelmesebb.
De nem ez a minimum szint ma Magyarországon. Ne essünk át a ló másik oldalára sem, mert természetesen nem azt mondom, hogy egy 10 éves autóval gazdag vagy. Csak a minimálisnál azért jobban él aki tud venni és fenntartani egy autót.
Na grat. Az már nyomorgás ha nem veszel autót, persze. Csak tudod az emberek ott csúsznak el, hogy az autónak nem az ára a nagy, hanem a fenntartása.
Egy 500 ezres autóra simán rá lehet költeni 50 ezret havonta.
De nem baj, vegyél csak autót, iphonet, járj kétszer 2 hétre a Bahamákra, mert "Európában vagyunk", miközben skandálod hogy szarul élünk, mert eladósodsz
Megsúgom ezt még a jóléti Franciaországban vagy Németországban sem engedheti meg magának az emberek nagy része.
27 Erteke igazabol minden munkanak van, mert azt is el kell vegeznie valakinek, amihez nem kell semmi tudas. Az utcasepro is ertekes, mert gondolom senki nem akar nyakig dzsuvaban setalni, es habar hallok ilyen mozgalmakrol, hogy szedjuk ossze a random szemeteket seta kozben, de en ehhez lusta vagyok, masreszt finnyas is es nem akarok seta kozben retket szedegetni a foldrol.
Nem mondom, hogy keressen mindenki brutto egymilliot, mert akkor nem tudom, kinek lenne motivacioja eveket tanulni egyetemeken a komolyabb munkak miatt, habar a presztizsen szerintem nem valtoztatna a fizetes, elvegre tudtommal egy kukasauto vezetoje is jol keres, megsem akar mindenki az lenni. Vagy a vendeglatasban is lehet jol keresni, napi 16 ora munkaval :D Azt se csinalnam semmi penzert.
De alapvetoen nem artana a fizeteseket igazitani a megelhetes koltsegeihez, mert itthon kicsit el van ez a dolog maradva. Nem normalis dolog, hogy olyan fizeteseket kinal nehany ceg teljes munkaidos, hetfotol pentekig tarto allasert (ergo nem otthon elo vagy kolis diakokat keresnek), amibol nem tudsz egy alberletet kifizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!