Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten szerintetek mennyi...

Budapesten szerintetek mennyi a minimum fizetés amiből meglehet élni?

Figyelt kérdés

Legyen A, és B, egyedülálló vagy, nincs gyereked, se kutyád se macskád, csak magadat kell ellátnod.

A: van tehermentes saját lakásod

B: albérlet

2020. jan. 29. 14:02
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
100%

Tehermentes sajat lakasom van, 200 ezerbol kb el tudok vegetalni, ennyi volt (200-220 kozott) a legutobbi munkahelyemen a fizetesem, felrerakni nem tudtam belole, de ki tudtam fizetni mindent ami kell es havi 1-2 programra is jutott, de honap vege fele mar gondolkodni kellett, mire adjak ki tobbet, kajara vagy programra es elofordult, hogy ami olyan program volt, azt inkabb elhalasztottam fizetes utanra.

Alberletben nem laktam egyedul, de tekintve hogy kb. 150 korul kezdodik egy kulturalt alberlet normalis kornyeken, egyedulallokent eleg nehez lenne 300 ezer alatt egyedul alberletben elni, akinek sikerul, az valoszinuleg nagyon jol tudja kezelni a penzet. Nekem nem megy, nem kovetem a kiadasaimat es nem vagyok fozes teren sem valami kreativ, valoszinuleg joval tobbet koltok etelre, mint kellene.

Ugyhogy nem tartom kizartnak, hogy ezeknel kicsit kevesebb osszegbol is lehet elni, a kerdes az, ki min es mennyit hajlando sporolni, mennyire tud erre odafigyelni, stb.

2020. jan. 29. 14:52
 12/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem teljesen mindegy, hogy van lakás vagy nincs. Nem fogok kevesebb bérigényt mondani csak mert van. Meg amúgy is több pénz elmegy rezsire, felújításra a saját házunk esetén mint amit egy kis albérletre fizettünk előtte.
2020. jan. 29. 14:57
 13/37 anonim ***** válasza:
100%
ennél azért több tétele van a megélhetésnek. Ha autód van az is plusz pénz havonta. meg jársz-e szórakozni, meg utazni... vegetálni ellehet 100 ezerből is, ha nincs se hitel se kocsi, se albi.
2020. jan. 29. 15:00
 14/37 A kérdező kommentje:

pont ezt monodom, hogy 100k mire elég a mai világban? arra hogy ne halj éhen (a gagyi egészségtelen kajáktól), és bejárj a munkahelyedre. Nyugati árakhoz nyugati fizetés illene.. de legalább egy szlovén életszínvonal

Aztán csodálkoznak a munkáltatók, hogy miért lép le innen mindenki.

2020. jan. 29. 15:10
 15/37 anonim ***** válasza:
77%

Ha a "meg lehet élni" alatt azt értjük, hogy technikailag életben maradsz:

A: 100e

B: 200e

Ha azt, hogy emberhez méltó életet élhetsz, azaz normális lakásban lakhatsz, lehet egy hobbid, autód, nem kell nézned hogy mennyibe kerül a felvágott a hónap végén sem, el tudsz menni nyaralni, bulizni, ha elromlik valami géped egyből tudsz újat venni, és ezek mellett félre is tudsz tenni:

A: 600e

B: 800e

2020. jan. 29. 15:18
 16/37 A kérdező kommentje:

Igen, és akkor még nem élsz luxusban! Kevesen keresnek ennyit, még bruttóban sem sajnos..

Ilyen árakhoz pedig reális igazából, 1 kg paradicsom 1000 ft, 1 normális fogkrém 1200 ft, és akkor szórakozásról- nyaralásról ne is beszéljünk :)

2020. jan. 29. 15:27
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés rosszul van akkor feltéve, hiszen te nem a minimumot keresed.
2020. jan. 29. 15:34
 18/37 A kérdező kommentje:

" szerintetek "

mindenkinek mások az elvárásai.

Nekem a minimumhoz hozzátartozik, hogy normális ruhákban járjak, normálisan étkezzek, legyen egy 15 éves kocsim amit fenn tudjak tartani, legyen egy kis spórolt pénzem.

Másnál minimum ezek szerint egy 3. világbeli szint, ahol azért élsz, hogy dolgozz :)

2020. jan. 29. 15:37
 19/37 anonim ***** válasza:
86%
Bocs de a minimum az nem az autó fenntartás. Az egy luxus cikk, nem a minimum. Nekünk is van, de nem gondolom, hogy ez a minimum.
2020. jan. 29. 16:03
 20/37 anonim ***** válasza:
84%
Az autó hatalmas luxus,föleg Budapesten a kiváló tömegkezlekedés mellett.
2020. jan. 29. 16:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!