Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

[link]

A fizetésen eléggé meglepődtem. Tényleg létezik, hogy ilyen sokat keres egy orvos Írországban?:-)

2010. júl. 22. 16:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Létezik! Ezért megy sok orvos a nyugati országokba! A magyar állam kiképzi őket, az írek pedig profitálnak belőle. Nekik nem kell az orvos képzésre semmit költeniük. Igaz,mi gazdagabb ország vagyunk,mint az írek!
2010. júl. 22. 16:06
 2/5 A kérdező kommentje:
Ne haragudjon meg senki, de így nem csodálkozom azon, ha egy orvos kimegy külföldre. Sokkal jobb életszínvonalat tud a családjának is biztosítani és ez szerintem fontos. Ki az aki ehelyett az itthoni többnapos ügyeléseket választani havi 90ezerért? Persze mondhatja bárki, hogy hogy képzelik az orvosok, hogy kimennek.. de könyörgöm, ha már ennyit tanul, (ugye 6 év min. + utána a szakosodás) akkor szerintem emgérdemel egy normális életszínvonalat. És szerintem nem sokan mondanák azt, hogy inkább ithon marad éjjelnappal dolgozik, hogy egy kis albérletet béreljen.... KI mit gondol?:)
2010. júl. 22. 16:27
 3/5 anonim ***** válasza:
A gond ott van ezzel, hogy sokan akik elvégzik az orvosi egyetemet egyáltalán nem értenek a szakmájukhoz és így követelik a magas/nyugati fizetést itthon is. Persze, hogy alacsony az itthoni fizetés, de ez nem csak az orvosoknál van így hanem minden más területen is, mégse megy mindenki külföldre, aki megteheti.
2010. júl. 22. 16:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Az orvosnak valahol a társadalom elitjének kéne lenni, mint például egy jogásznak is. Erre kötelezi az esküje is, amit a doktorrá avatásakor tesz. Tehát ilyen embernek az egyéni érdekeinél magasabb szempontokat is néznie kellene. Hogy ez sok esetben nem így van, az sajnálatos, de tény.

Viszont úgy gondolom, ilyen esetben elvárható lenne, hogy ha nem marad itthon legalább egy bizonyos ideig az egyetem elvégzése után, akkor fizesse vissza a taníttatása költségét az államnak.

2010. júl. 22. 21:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Gyanús, hogy ott sem az összes orvos keres ennyit (havi 5,5 millió Ft). Feltehetően nem fognak minden jelentkezőt felvenni, és elvárják a minőségi munkát. Ennek nem mindenki felel meg. Aki igen, attól meg nem sajnáljuk.
2010. júl. 25. 00:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!