Diplomás segédmunkásoknak miért gáz, hogy aljamelót végeznek? A környezetük miért röhög, vagy szörnyülködik ezen?
#17: Ezt pedig megválaszoltam az első válaszomban a kérdés alatt:
"Egyébként pedig azért ajánlgatják, mert normális ember nem azért tölt el +5-8 évet az iskolapadban, hogy utána ugyanazt csinálja, mint aki nem tette."
Ezt lehet túlmagyarázni, hogy mennyivel jobb életutat tud befutni egy szellemi dolgozó minden tekintetben úgy általánosan, ahogy itt már te is szabadkozol, hogy általánosítasz, de ebbe ne kezdjünk bele újra. A lényeg az első mondatban van.
"mert normális ember "
Ebbol nekem az jon le, hogy velemenyed szerint aki elvegez 2 bsc-t vagy bsc+msc-t es nem a szakmajaban helyezkedik el, nem normalis ember. Mint irtam, a stiluson es a hozzallason akadtam fent. En semmilyen szinten nem normalis hozzaallas, mivel ezzel minden palyavaltot vagy nem vegzettsegenek megfelelo pozicioban alkalmazott embertarsad degradalod. Az, hogy a kerdezo milyen stilusban irta le az allaspontjat, megint mas. Ez nem kellene hogy ok legyen a te szamodra az adott megnyilvanulasra. Es foleg nem ok arra hogy az ertelmiseg jelentesevel vagdalozz.
Nem tudsz összetett mondatot értelmezni? Ezt most komolyan kérdezem.
Nem azt írtam, hogy ne a szakmájábna helyezkedjen el. Hanem, hogy ha 2 diplomával nem diplomás szintű karriert fut be valaki az több, mint megkérdőjelezhető. Csak hogy értsd konkrét példával.
Valaki csinál egy anglisztika meg egy másik bölcsész diplomát, amivel valljuk be nem sok babér terem, aztán elmegy egy SSC-be és felküzdi magát középvezetői pozícióba az nem ugyanaz, mint ha ugyanez az ember elmegy kukásautót vezetni. Remélem így már minden aspektusában sikerült megmagyarázni azt az egy mondatot.
Nem az ertelmezessel van baj, hanem hogy tovabbra is nagy az a melleny. Nagyon nagy.
Megkerdojelezheto? Hogy micsoda? Inkabb hagyjuk ezt itt abba. 😊
#18-asnak van igaza! Ha az ember tanul, márpedig főhősünk 2 diplomát szerzett, akkor használni szeretné az agyát. Anno diploma után, hogy pénzem legyen, még szemetet is szedtem, nem volt vele bajom, de azért ennél többre vágytam, és nem a pénz motivált, hanem ahogy az illető mondja, hogy használjam az agyam.
Valami nem kerek a sztoriban ....
#28: Ad 1: Ha eldöntendő kérdésnek gondoltam volna a feltett kérdést, akkor igennel vagy nemmel feleltem volna. Inkább te használd az agyad!
Ad 2: megválaszoltam a kérdést, csak tudni kell olvasni a sorok közt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!