Ha a munkáltató által felajánlott bruttó bér elfogadható, akkor érdemes még a mozgóbér százalékos arányán alkudozni?
Köszönöm a válaszod.
Igen, ez tiszta sor.
A legjobb lenne, ha ezt a formát (mozgóbér) teljesen kitörölnék a fizetésekböl.
Mégis, megérné a rizikó vagy emiatt "padló" lesz?
Mozgóbérnek az alapbér 4%-a is elég lenne.
Jó lenne tudni, van-e szabályzat a mozgóbérre, és ha igen mi van benne.
Mi van pl ha szabin vagy, vagy beteg?
Sok helyen azért rakják be a mozgóbért, hogy a hozzájárulásod nélkül is levonhassanak, ha úgy alakul (céges kocsira büntetés stb).
Köszönöm a válaszokat, mindet felpontoztam.
Én is úgy érzem, hogy a mozgóbérnél egy rögzített százalékos arányról lehet szó, amit nem lehet lealkudni.
A kiírt pozicióra nem én vagyok az egyetlen jelentkező. Örülök, hogy engem választottak és nekem tettek bérajánlatot. Ha elfogadom, akkor kezdhetek.
Komoly nemzetközi cégről van szó, mely 4 kontinensen van jelen. Értékes tapasztalatokat lehet szerezni, fejlődési lehetőség-, kihívások vannak.
Ami zavar, #1. a bruttó bérbe beépített mozgóbér, #2. maga a felajánlott bruttó bér, ami a cég elektronikus beszámolója szerint a szellemi dolgozók átlag fizetésétől 5%-al tér el. (az ügyvezető igazgató fizetése külön van feltüntetve)
Tehát van rés felfele. Mikor lenne érdemes a bért újratárgyalni? A próbaidő leteltével vagy kb. 1 év után?
- Az én idevágó tapasztalatom azt súgja, hogy egyrészt vélhetően merevebbek a hr-struktúrák (pláne indulásnál), másrészt inkorrektségre jóval kevésbé lehet számítani egy ilyen cégnél. Azaz én hagynám az erölködést "túl sok kockázat, túl kevés haszonért" miatt.
- Eleve a felpörgetett élet nem az életen át tartó munkahelyekről szól, ad absurdum sokszor 1 évet kibírni egy helyen is túl sok lehet.
- Köztudomású, hogy fizetés-maximalizálási értelemben a legjobb stratégia a munkahely-váltás. Azaz legyél jó az első évben, növeld piaci értékedet és több infó birtokában tudsz finomítani a tárgybeli stratégiádon-taktikádon.
- De ez csak egy megérzés, semmi több: akként is kezeld.
“Eleve a felpörgetett élet nem az életen át tartó munkahelyekről szól, ad absurdum sokszor 1 évet kibírni egy helyen is túl sok lehet.”
Igazad volt. Fel kellett mondanom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!