Másodállásban miért nem kapom kézhez a bruttómat?
Figyelt kérdés
Bruttó 100 a fizetés, ebből 66.500 jön számlára. Az tiszta sor, hogy az szja-t vonják, de pl. a tb-met fizeti a főállásom. Esetleg egy JÓ könyvelő adóbevalláskor ki tudja úgy hozni, hogy kapjak vissza valamennyit? Természetesen csakis legális kereteken belül.2020. jan. 24. 11:33
1/6 anonim válasza:
Az adót meg a járulékokat %-osan vonják. Teljesen mindegy, hány munkaviszonyod van, minden fizetésből ugyanúgy %-t vonnak. Nincs olyan, hogy csak egyik munkáltató vonja, vagy csak a másik. Mi alapján döntenék el amúgy, hogy melyik munkáltató vonja le?
2/6 anonim válasza:
Nekem bruttó 600 a fizum, igazán lehetne, hogy csak bruttó 400-bol vonjanak!! 200-at teljesen meg akarom kapni. :)
3/6 anonim válasza:
#2 Csinalj 3 gyereket es meg van. 😃😃
4/6 anonim válasza:
#3: mi van meg? Bruttó 400-at természetesen családi adókedvezménnyel számoltam már. (2 gyerek már van, tervben 3. is)
A maradék br 200-at szeretném egy az egyben megkapni. :)
És hogy miért? Mert már br 400 is magyar átlag feletti, miközben semmit sem kapok az államtól többet, mint aki csak br 2-300-at keres.
De persze tudom, ez csak álom. Ugyanúgy ahogy a kérdezőnek is. :)
5/6 anonim válasza:
Ha beteg leszel, a másodállásodban is jár táppénz, amikor nyugdíjba mész, ez az összeg is bele fog számítani az összegbe.
6/6 anonim válasza:
Nem értem, honnan jön az embereknek, hogy egy jövedelemarányos (tehát százalékban megállapított) járulékot egy második munkahelyen már ne vonjanak. Ezzel az erővel tényleg mondhatnád azt, mint itt a 2. válaszoló, hogy az x fölötti béredből már ne vonjanak járulékot, mert szerinted az x alatti béredből levont már elég a TB-re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!