Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Influencer szeertnék lenni,...

Influencer szeertnék lenni, hogyan kezdjem el?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 22 éves vagyok, már 12 munkahelyem volt, de vagy nembírtam és hazajöttem pihenni, vagy amit én szerettem onnan csúnyán kirúgtak, másik helyen a kollégák fogtak ki, hogy mindíg ők dolgoznak helyettem, elegük van, felmondtam, nézem az állásokat 100000 milliárd van, de ebből egy sem nekem való. Kevés dologhoz értek, de instán van 2423 követőm és gondoltam elkezdenék influencerkedni, utána majd lesz valahogy.Kérlek ne trollkodjatok, így is nehéz helyzetben vagyok. Szóval segítsetek, csak hozzáértők esetleg leendő kollégák válaszát várom. Köszi.

2020. jan. 24. 00:03
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
20! Hihetetlenül elgondolkodtató amit írtál azt kell, hogy mondjam, hogy minden betűddel egyet értek, ez az eddigi (egyik) legesleghasznosabb válasz, elgondolkodtat, motivál, tanácsot ad, és elmondja asiker titkát. Nagyon köszönöm a választ! Ment a zöld, de ha lehetne, dobnék még rád pár zöldet! Nagyon szépen köszönöm, hogy ezt leírtad!
2020. jan. 27. 13:41
 22/30 anonim ***** válasza:
70%

Miert batoritjatok? Rohej.

Szerintetek ez a kovetendo pelda? Ha valaki eletkeptelen, nem tud megmaradni egy munkahelyen huzamosabb ideig akkor menjen influencerkedni?

2020. jan. 27. 17:26
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

kedves #22-es: ahány ember, annyi féle. aki nem képes megmaradni egy munkahelyen sem, azt minek arra bíztatni, hogy ilyen munkahelyeken akarjon megmaradni és ott vacakul érezze magát?

milliónyi példa van rá, hogy hozza hasonlóan “mindenhol megmaradni képtelen” különcök nagyon jól boldogultak olyan helyen, ami nekik valóbb volt, mint a hagyományos munkahelyek.

szerintem nem az az érdem, ha valaki képes egy egész életet egy munkahelyen/szakmában ledolgozni, akármennyire nem tetszik is neki. sokkal nagyobb eredmény megtalálni azt a megélhetést és életvitelt, amiben jól érzed magad és elégedetten csinálod - bármi legyen is az. aki már megtalálta, legyen vele boldog. aki még keresi, az viszont hadd keresse addig, amíg megtalálja.

lehet, hogy nem az influencerség fogja a megoldást jelenteni. de az oda vezető úton milliónyi lehetőséget találhat, ami akár a jövőjét is jelentheti, amiben jó és boldog lesz. ahogy arra is rájöhet, hogy tényleg nem boldogul így és ha ezt belátja, még boldogabb is lehet, amikor visszakényszerül a hagyományosabb munkahelyek valamelyikére. te miért vennéd el tőle a lehetőséget, hogy tanuljon, fejlődjön, tapasztaljon?

inkább 22 évesen kísérletezzen “hülyeségekkel feleslegesen”, mint hogy 99 évesen bánkódjon, amiért soha meg sem próbálta, mert mindenki azt mondta neki, hogy úgyse menne és ezért esélyt sem adott magának, hogy kipróbálja, vajon mire lehetne képes.

2020. jan. 27. 17:42
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

kérdező: azt mondod, el kéne mennem nekem is influencernek? vagy influencereket influencelőnek? (20-as voltam, meg több másik hozzászólás is az enyém)

,-DDDD

elég sokat és elég sok féle irányból foglalkozom a témával, hogy viszonylag jó rálátásom legyen az influencer jelenségre, meg a közösségi és egyéb média működésére.

ahogy a #22-esnek írt válaszomban is írtam, nem garantált, hogy sikerrel jársz, de ha meg sem próbálod, akkor biztosan nem. nem biztos, hogy ez jobban illik hozzád, mint más munka. de amíg ki sem próbáltad, addig fogalmad sincs.

csak ne felejtsd el, hogy BÁRMIT csinálsz, ahhoz tanulás, tudás és munka kell. ezek nélkül senki sem viszi semmire. még akiket mások beleültetnek a vagyonba, jó munkahelyre, akármilyen szerencsés helyzetbe, azoknak is szükségük van valamennyi tudásra, észre és munkára ahhoz, hogy ne éljék fel és ne herdálják el a helyzeti előnyüket - mint egy csomó lottó milliomos szokta tenni.

2020. jan. 27. 17:51
 25/30 A kérdező kommentje:

22! Egyáltálán nem értesz meg engem és a kérdésem lényegét sem. Viszontválaszra sem méltatlan, hsizen ezt a 23-as válaszoló megtette.

Kedves 23! Te viszont za előző h.sz-el nagyon jól látod a helyzetem, rálátsz úgy ámblokk mindenre és teljes mértékben igazad van. Köszönöm neked és még néhány pozitív válaszolónak, hogy nem vettétek el a kedvem hanem bátorítottatok, segítettetek. És így van, lehet, hogy soha nem leszek influencer, de az oda vezető úton nagyon sokat tanulok, a lehetőség pedig mindenki előtt ott ál, ahogyan előttem is.

Külön köszönöm a szintén hasznos választ kedves 23-as! ;)

2020. jan. 27. 19:24
 26/30 A kérdező kommentje:
24 mostmár rádlátok :D Igena 24. váalsz szólt nekem, nagyon köszönöm igyekszem az összes tanácsodat, tanácsaidat megfogadni, köszönöm a sok sok segítséget neked! Igyekszem dolgozni és sokat beletenni, hogy megtérüljön. Nagyon köszönöm ;)
2020. jan. 27. 19:27
 27/30 anonim ***** válasza:
27%

Fogd mar fel, beloled akkor lesz influencer amikor en megnyerem a wsop foversenyet.

Eleve hatranybol indulsz. Mert po.csod van. Aztan az sem elhanyagolhato, hogy ostoba is. A harmadik hogy a 12munkahely X ev alatt bizonyitja hogy kitarto sem vagy. Neked sose lesz 20k kovetod instan, ha a fejedre allsz, akkor sem.

2020. jan. 27. 20:07
 28/30 A kérdező kommentje:
27! Elmondtad a véleményed, oké! A Te hozzád hasonló gondolkodású emebrek befásultak és a kétkezű munkát nézik valamibe. Oké csináld azt, de ne rombold mások önbizalmát, ne vedd el mások kedvét, hanem támogasd őket, segíts nekik. Ja... te ere képtelen vagy, csak fröcsögni tudsz, és azt hajtogatni, hogy soha enm lesz 20K követőm...Hadd emlékeztesselek, hogy senki nem 20K követővel kezdi évek alatt jön össze ennyi.....lehetőség mindenki előtt ott van. H anem sikerül így jártam, még jó, hogy egy influencernek nem feltétele, hogy ennyi követője legyen. Kérlek ne kommentelj többet, mert szerenscére kaptam segítő tartalmas hasznos váalszokat is! Fogd már fel végre, hogy nem érdekel a véleményed! Tartalmi hasznos választ írni képtelen vagy, csak velőből a rosszindulat jön belőled! De nyugi za én kedvem nem veszed el.... Véleményed tsizteletben tartom, elmondtad egyszer, oké...De te pont nem segitesz ezekkel aváalszokkal!
2020. jan. 27. 20:12
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Miert kovetne teged barki? Peldakep lennel?

Ezzel az élettelen, nulla hozzaallassal?

Hogy lett 2k kovetod? Fogadok bejeloltel boldog boldogtant akik szinten visszakovettek mert az a trendi ha minel tobb kovetod van..

Te hany embert kovetsz?

2020. jan. 27. 21:41
 30/30 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem az a lényegi kérdés, hogy te hány embert követsz. hanem hogy miért követed azokat, akiket? és ennél is fontosabb kérdés, hogy akik téged követnek, azok vajon miért követnek pont téged?

a legfontosabb kérdés pedig az, hogy mi az, amit te influencerként nyújtani tudsz azoknak, akik követnek?

tudás, tapasztalat, hozzáértés, tanács, törődés, megértés, jóhangulat, szórakozás, élmény? bármi lehet, mindegyiknek lehet létjogosultsága, közönsége. rengetegen vannak, akik csupán szórakoztatni akarnak (amivel maguk is szórakoznak) ők régen is elmentek színésznek, zenésznek, komikusnak, bohócnak, artistának, egyéb előadóművésznek, valóságshow szereplőnek, vagy akármi másnak. náluk sokkal többen vannak, akik pont arra vágynak, amit ezek a szórakoztató emberek nyújtanak nekik: szórakozásra. őket hívják közönségnek. ők az az arctalan, névtelen, végtelen massza, ami hol macskás videókat, hol pofára esős bakikat, hol Shakespeare drámákat, hol operákat, hol meg oktató videókat néznek. akár egyenként is váltogatva, akár megosztva melyik részük mire kíváncsibb általában.

a kérdés az, hogy te mi olyat tudsz nekik nyújtani, ami érdekes lehet számukra, amire kíváncsiak és ami miatt érdemes nekik téged követni - pláne nem csak egyszer megnézni egy képedet, videódat, írásodat, hanem rendeszeresen visszatérni, folyamatosan és hosszú távon érdeklőddni az iránt, amit te csinálsz. mi olyan van, amit te képes vagy és akarsz is nekik hosszútávon nyújtani és nekik szükségük van rá - meg még a szponzorok is akarhatnak fizetni érte neked, hogy általad eljuthassanak a közönségedhez. ez az influencerség első leckéje.

a következő lecke az, hogy ezt a tartalmat, amit fent kitaláltál hogyan tudod előállítani olyan módon, hgy az érdekelje is a nézőidet. ez sem könnyű feladat. de kialakítható, tanulható, fejleszthető képesség. ami meg nem megy elég jól, azon lehet javítani. csak tanulási hajlanddóság és kitartás kérdése.

sokszor, sok helyen elmondtam már (meg mások is, nem saját találmány): az írás az olvasással kezdődik. ahhoz, hogy legyenek gondolataid, amiket meg tudsz osztani másokkal erősen ajánlott mások gondolatait olvasgatni. egyrészt, hogy tanulj belőlük, másrészt, hogy gondolkoddásra ösztönözzenek és új gondolatokat teremts a hatásukra. harmadrészt pedig ha úgy adódik, hogy vitatkozhass velük. attól, hogy valakinek vannak jó gondolatai, még nem kell feltétlenül mindig igazának lenni. lehet azokat a gondolatokat vitatni is - másról se szól a filozófia, sőt a természettudományok sem, mint egymás gondolataival vitatkozó emberekről. de azért is fontos az olvasás, hogy azt is megismerd, mások hogyan tudták megfogalmazni a gonddolataikat. az írás technikájának, módszereinek elsajátításához is remek segítség az olvasás.

az írást és olvasást egy kicsit szabadaban értelmezve pedig már el is jutunk oda, hogy az influencerséggel kapcsolatban miért emlegetem. az is egyfajta "írás", amit az influencerek csinálnak. gondolatokat, hangulatokat, érzéseket, tudást és egyebeket közvetítenek az "olvasóikhoz". van aki ezt szó szerint írással teszi, mert képekre, vagy alájuk írkál, blogot, Facebook posztokat ír. de lényegében az is egyfajta írás, ha csak képekkel közvetítesz valamit, vagy ha videóra veszel fel valamit. ahogy ezeknek a közvetített tartalmaknak a befogadása is egyfajta olvasása a beléjük kódolt információnak. ahhoz, hogy jól tudj írni, érzéseket, hangulatokat, gondolatokat, akármit belekódolni más tartalomba egyrészt szükséged van a tudásra, másrészt az értékre, érdekességre, hogy ezt jól tudd csinálni. "olvass" róla, mások hogyan csinálják, miért úgy csinálják, hogyan jutottak el oda, ahogyam most csinálják, hogyan csinálták előtte, miért nem úgy csinálják már, ahogyan korábban. az utolsó olvass szó azért van idézőjelben, mert ma már akár videókon is nézhetsz, hangfelvételen is meghallgathatsz egy csomó mindent. nem a médium a fontos, hanem a tartalom.

ezzel "az írás az olvasással kezdődik" hasonlattal szó szerint azt is akarom neked mondani, hogy igen, olvass minél többet. minél több féle témában, műfajban, stb. meg azt is, hogy kövess és nézz meg alaposan minél több féle influencert. de ne csak a felszínt nézd, ne csak befogadója legyél annak, amit csinálnak, hanem próbáld meg értelmezni is, hogy hogyan és mit miért úgy csinálnak. mi miért működik abból, amit és ahogyan csinálnak. aztán az így tanultakat kezdd el beépíteni a saját dolgaidba. persze van egy csomó szakirodalom is ezekről, szóval egy csomó mindent nem kell magadtól megfejtened, mert van hozzá segédlet, amiben mások már leírták, videóra mondták, hogy ki mit miért úgy csinál, ahogyan.

persze célszerű nem 100%-ban lemásolni másokat, mert annak nem mindig van jó vége. de ami működik, azt érdemes eltanulni másoktól - ahogy mások hibáiból is tanulhatsz, hiszen ha már látod, hogy valakinek nem működik (vagy akár neki működik, de neked mégsem tetszik nála sem), azt próbáld meg te nem elkövetni. ahogy a régi mondás tartja, az okos ember más kárából tanul, a buta meg a sajátjából sem...

2020. jan. 27. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!