Köteles vagyok egy új munkahelyen odaadni a személyes irataimat, hogy lefénymásolják?

Nem vagy köteles, de a személyi anyagodban szerepelnie kell a másolatnak, amit dátummal ellátva aláírsz, hogy hozzájárultál a másoláshoz.
Nem kötelező odaadni, nem kötelező dolgozni. Mert így nyilván nem lesz sikeres a beléptetésed.

Nem szükséges másolatnak lennie. Elég lenne kitöltenie az adatlapot, a HR-es visszaellenőrzi az iratai alapján, és aláírja.
Az más kérdés, hogy nekik így egyszerűbb. Egyébként láttam én már mindent, volt aki a saját nevét nem bírta helyesen leírni...

Ez mindig változik... nálunk belépőknél kellett, aztán már csak a (jövendő) vezetőnek kell igazolnia, hogy ellenőrizte a személyazonosságát.
Szerinted mit csinál vele egy cég? Felesleges ennyire paranoidnak lenni... nyilván nem elég bemondani... így hogy jelentenek be?

"Ha leírom az adataimat, az nem elég ?"
Aztán elnézik, vagy te írsz csúnyán, rosszul töltenek ki valamit, aztán csak a bonyodalom van.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!