Váltani vagy nem váltani, ti mit tennétek?
A cég ahol dolgozom, egy nagynevű IT múlti, tényleg nagyon jól cseng a neve, akárkinek mondom, hogy itt dolgozom az mind hú meg há. (Többek között ezért is jöttem ide) A pénz se rossz (bár ez lehetne picivel több is) A gond az, hogy a meló egy rakás fekália, gyakorlatilag amit csinálunk annak az ég világon semmi értelme nincs, totálisan unalmas, értelmetlen sz*rrágás. Ezen komolyan megdöbbentem, mert nem ehhez szoktam és ettől a cégtől nem ezt vártam.
Szívem szerint lelépnék de azonnal, ugyanakkor tudom, hogy ha két-három innen bekerül a CVmbe, az sok további lehetőséget megnyithat. Ugyanakkor szakmailag közben nem fejlődök semmit, és totálisan depressziós az egész. Ti mit tennétek? Feállni vagy maradni?
Kivehetnél egy kis szabit, akár fizetés nélkülit is, hosszú távon ezzel teszel magadnak jót.
Ismerős a szitu, mert hiába a multiszervezet, és a nagy név, ha az adott területen el vannak zárva a pénzcsapok, vagy más piaci szereplőnél van éppen a labda, és az tör vele kapura.
Ha biztos a helyed, és jó a pénz akkor ne számítson milyen melót kell érte csinálnod, ha megundorodtál akkor arra való az eltáv.
Vagy mégis mire számítasz?
Majd feltalálod a spanyol viaszt? Ha valamit sikerülne is, akármi is az, azt akkor is mások (részvényesek, pénzemberek) döntik el, hogy bekerül-e egy fiók legaljára, vagy tömeggyártásba kezdenek vele.
Szóval KITARTÁS !!
Első válaszoló vagyok.
Tovább, ha éppen a munkád területén nem tudsz fejlődni, akkor keress a magánéletben egy más területet ahol tudsz, mert fejlődni mindíg lehet minden téren, csak persze nem egyszerre mindenhol.
Az IT-ban nem az a lényeg hogy HOL dolgoztál hanem hogy MIT.
Én azonnal váltanék olyan helyre ahol szakmailag hasznos dolgot csinálok.
Te hol élsz #4?
Egyáltalán nem mindegy, hogy mondjuk GE vagy Evosoft van a CV-den, vagy valami kiskunmajsai noname Kft.
"Az IT-ban nem az a lényeg hogy HOL dolgoztál hanem hogy MIT"
lol
A dolog marha egyszerű. Full Stack fejlesztés java, javascript stb. Az előző munkahelyemen is ez volt, meg most is ez van, a gond az, hogy a projekt iszonyú gáz. Totálisan szét van esve, szervezetlen, az a modul, amit a mi csapatunk csinál a végtermékbe szerintem nem is fog beépülni, már ahogy a dolgok most állnak.
Maguk a feladatok meg az alkalmazott technológiák simán bevállalhatók egy CVben, de attól még maga a meló rohadt gáz.
5, 6 nem tudom ti milyen IT területen dolgoztok, de programozóknál nagyon számít hogy milyen tapasztalatot tudsz felmutatni és hogy a tudás tényleg megvan-e?
Mondok egy példàt: hiába dolgoztàl Microsoftnál Excel táblàzatkitöltőként, senki nem fog felvenni React-es állásra, mert nem értesz hozzá. Ha viszont 3 évet dolgoztál React-en a Balázska Bt-nél, és tudod is a dolgod, akkor az állások 90%-ára felvesznek.
#9 Senki nem mondta, hogy nem számít mit dolgoztál.
Te állítottad, hogy nem számít hol dolgoztál, csak az, hogy mit. Holott ha 3 évet dolgoztál React-on a Balázska Bt-nél, a másik jelentkező meg 3 évet dolgozott React-on a Google-nél, akkor jóval nagyobb eséllyel indul, mint te.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!