A nagy nemzetközi multi cégek hazai leányvállalatainak vezérigazgatói jellemzően mekkora fizetést visznek haza?
Irigykedni akarsz rájuk? Vagy miért kérded?
Nem minden juttatásuk forintosítható, mert egy komplex csomag! Amiben lehet részvényopció, felsőkategóriás autó, és egyéb "természetbeni" juttatás.
Az MVM vezér 5 millió bruttót (ahogy a MÁV, és Szerencsejáték ZRt. feje szintén) kap, annyiban van maximalizálva az állami cégek alapfizetése.
Versenyszférában a multik magyarországi ügyvezetői 3-4 millió bruttó alapnál többet nem kapnak, inkább a részvénycsomag a jellemző.
Közszférában 5 millió nettó, szabad a rablás.
Versenyszférában 2-3M bruttó, de ez nem sokat mond el, mert gyakorlatilag mindenhol a prémium a cég teljesítményéhez kötött vagy részvénycsomaggal vagy valami mással. Én ismerek olyan felsővezetőt akinek egy jó év után több volt az éves prémiuma, mint az éves fizetése.
Ami még közös a béren kívüli juttatások, kocsi, támogatások (lakhatás, ruha, benzin, stb...) elég alap.
Lakást csak akkor fizetnek, ha külföldi az illető, ruha sem jellemző. A céges kocsi és benzinkártya viszont igen.
Én bruttó 2-4 milliót mondanék havibérnek.
A bónusz pedig elég széles skálán mozoghat, de egy jól menő cég vezetője biztosan 20 millió fölötti összegre számíthat. Szerintem a részvény mint juttatás ritkább.
Tehát alaphangon is nettó 30 millió / év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!