Hol állok az átlaghoz képest?
22 éves vagyok, 384.000 Ft a bruttó keresetem, kézbe olyan 320.000 Ft-ot kapok a pótlékok miatt. Véleményetek szerint Magyarországon ilyen idősen, ez a fizetés mennyire számít jónak, vagy rossz-nak?
Hegesztő vagyok.
Vidéken, ha nem megyeszékhelyen kell lakást bérelned, akkor már tudsz belőle boldogulni. Budapesten max vegetálni lenne elég, abszolút kevésnek számít.
Azért viccesek ezek a kérdések, mert ezek a fizetések a minimálbérhez sokkal-sokkal közelebb vannak, mint az elérhető maximális jövedelem, ami ugye a csillagos ég.
Az a lényeg, hogy az általad kívánt színvonalon kényelmesen megtudj élni, legyen némi tartalékod és tudj tervezni (félrerakni a céljaidra).
Állami szférában meg 50 évesek keresnek nettó 200EFt-ot. Hitellel, 2 gyerekkel. Lehet itt álmodozni a 800EFt-os fizetésért, de ahhoz a versenyszférában kell dolgoznod, vagy vállalkozónak kell lenned. Mi is kell ehhez? Rendkívül képzettnek kell lenned, azaz tényleg vágjon az agyad mint a borotva, 1-2 nyelvet tökéletesen kell beszélned, napra kész tudással kell bírnod, állandóan képezned kell magad, nyitott legyél az új dolgok befogadására, kitartónak kell lenned... stb...stb...stb...
Ha van szakterületed, abban az élen kell járnod.
Én nem is igazán értem, hogy egy átlagos ember miben reménykedik, amikor a magas fizetés szóba jön?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!