Határozott munka szerződés próbaidő alatt felmondás?
Figyelt kérdés
Ha próbaidő alatt mondok fel akkor nekem fizetnem kell vmi fele költséget, távolléti díjat stb?2020. jan. 4. 11:58
1/9 anonim válasza:
Van próbaidőd, ez biztos? Benne van a szerződésedben, hogy mennyi idő?
Ha próbaidő alatt mondasz fel, akkor elvileg semmilyen kötelezettséged nincs, se anyagi, se indoklás, stb.
2/9 anonim válasza:
Természetesen kiköthető határozott idejű szerződésre is és ez mindkét félnek könnyebbség, hogyha meg szeretnének egymástól válni. Ha azalatt kapsz egy jó lehetőséget, könnyen le tudsz "szerelni".
3/9 anonim válasza:
Ja és neked sem, neki sem kell fizetnie próbaidő alatt fizetni semmit. Ha azután mond fel neked, akkor a hátralévő 12 havi átlagbér fizetésre kötelezett a munkáltató (amennyiben a szerződés lejárta 12 hónapnál nem kisebb). Elvileg a munkavállalónak is fizetnie kellene, de azt az esetek 99%-ban el szokták engedni.
4/9 anonim válasza:
van ilyen, én is elvállaltam egy 4 hónapos határozott idejű munkát, de egy hónapig dolgoztam ott, felmondtam. Mindegy, hogy miért, előtte szóltam, a 3. héten, hogy tovább nem maradok.
5/9 A kérdező kommentje:
csak itt van képzési díj ami százezer Ft-os dolog, tankönyvek stb.
2020. jan. 4. 22:06
6/9 anonim válasza:
Akkor viszont nagyon sürgősen vedd elő a szerződésedet és alaposan nézd meg, mi van benne, mert akkor igen-igen sokba kerülhet Neked a felmondásod.
7/9 anonim válasza:
Másik 75%-os vagyok. Így viszont már teljesen más a leányzó fekvése. Ez független attól, hogy milyen időtartamú a szerződésed.
8/9 anonim válasza:
4. vok: azt nem értem, hogy ezt a fontos tényt miért nem írtad bele a kérdésbe? (bocs', hogy személyeskedek, ezt másik xszáz gy-ksnak is írhatnám...)
Magadnak segítettél volna, mert akkor nem kellett volna 1 napot várnod a válaszra, hogy olvasd el tüzetesen a szerződést. És nekünk is, mert akkor nem pötyögünk feleslegesen...
9/9 A kérdező kommentje:
Mind1 nem kellett semmit se fizetni
2020. jan. 6. 13:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!