Milyen jogi lépéseket lehet tenni, ha 5 munkanapon belül se a fizetésemet, se a kilépőpapírokat nem kaptam meg?
Figyelt kérdés
Munkavállalói rendes felmondás,3 hónapos felmondási idővel. Ha esetleg perre szeretném vinni,akkor milyen ügyvédi költségekkel számolhatok? Mennyi lenne a per összköltsége? A munkáltató sosem vesztett még munkaügyi pert,mert ha nyerésre állt az alperes,akkor mindig fizettek zsebbe körülbelül 1 évnyi fizut.2020. jan. 2. 10:17
1/12 anonim válasza:
Egy jó ügyvéd kiszámolja neked, de arra számíts:
-Mindig bizonytalan a per kimenetele, nem biztos, hogy neked adnak igazat és akkor keményen bebuktad, az összes felmerülő költséget fizetheted,
-A pénzt neked kell megelőlegezned,
-Nem kevés időt fog az életedből elvenni.
2/12 anonim válasza:
Mikor járt le az 5 munkanap? Az ünneek miatt lehet, hogy csúszik kicsit. Lehet, a 7. napon megkapod a pénzt, akkor meg 2 napnyi büntetőkamat miatt teljesen felesleges pereskedned.
3/12 A kérdező kommentje:
Igazából rengeteg illegális dolog volt ebben a munkában,az,hogy nem utalnak 5 napon belül már csak hab a tortán. Munkaviszony közben ki és bejelentettek, amit a munkaügyi hivatalban tudtam meg és társai. Azért gondoltam,hogy akár pert is nyerhetnék. Esetleg valaki még kbra sem tudja az összeget,amit ez elvihet?
2020. jan. 2. 11:17
4/12 anonim válasza:
200000 alsó hangon a legjobb esetben, de inkább sokkal több. Egy ügyvéd 60e alatt szóba sem áll veled kezdésnek.
5/12 anonim válasza:
Egy pár napos késés a kifizetésre nem alap komoly kártérítésre, mivel megközelítőleg 0 ft kár ért. Megkapnád rá az x napra kivetített jegybanki alapkamatot, ami nem lenne 1 ft...
Ha másért szeretnéd a munkaadódat perelni az megint más kérdés, de akkor meg xarul veszi ki magát, hogy ezt csak egy rendes felmondás után teszed meg.
Az ügyvédek 10-50e ft/óra körül dolgoznak, amit neked kell állnod előre. Egy alap per is min. 10 óra felkészülés + 2/3 óra per tágyalás.
6/12 anonim válasza:
Van jogsegélyszolgálat, többet nem tudok róla, szoktak lenni nagyobb városokban. Ott ingyenes tudnak segíteni, hogy hogyan, azt nem tudom. Előtte ott kérdezd meg, de azért az ünnepek miatt számold ki az 5 munkanapot.
7/12 anonim válasza:
A sok sz.emét adócsaló munkaadó pontosan ezzel él vissza, mert tudják úgy sem fognak üge csinálni a dolgozók, mert nincs pénzük rá, az idő szerintem senkit nem érdekel, mert ha megnyeri akkor jól járhat. A baj ott kezdődik, hogy hagyva vannak ezek a léhűtő, munkakerűlő adócsaló munkáltatók, őket kéne megszüntetni, meg az alvállalkozó sza.rházikat. Ők csinálják a legnagyobb károkat, miattuk nem tududnk dolgozni sokan rendesen, meg miattuk kell állandóan váltogatni a munkahelyeket, undorítóak. Tegyél csak feljelentést, ha nem kapod meg ami jár!
8/12 anonim válasza:
A területileg illetékes munkaügyi felügyeletnél tudod jelezni. Ez neked ingyen van. Keresni nem fogsz rajta, de megindítják az eljárást, és a cég odaadja, ami jár.
9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, át fogom gondolni,hogy megéri-e ez a 2-300 ezer forint.
2020. jan. 2. 13:32
10/12 anonim válasza:
Ha munkaügyin keresztül csinálod nem kell érte fizetned!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!