Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha valaki megbetegszik az...

Ha valaki megbetegszik az első munkanapjára mi a legcélszerűbb?

Figyelt kérdés
A héten lenne az első munkanapom, aláírt szerződésem még nincs. Nagyon lebetegedtem alig bírok felkelni. Ha nem gyógyulok meg mi a legcélszerűbb? Ha jelzem, hogy lebetegedtem és csak pár nappal később tudnék kezdeni mennyi az esélye, hogy "betegesnek" nyilvánítanak és visszalépnek az ajánlattal? Hisz sok helyen azt sem nézik jó szemmel, ha valaki elmegy táppénzre...
2020. jan. 1. 11:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
26%
Ha 30 napnál régebben volt utoljára bejelentett munkaviszonyod, nem vagy jogosult táppénzre. Ha jóindulatú a munkáltató és szüksége van rád, akkor várnak rád pár napot. Ha viszont nekik sürgősen kell az ember és más jelentkezőjük is van, akkor nem fognak rád várni.
2020. jan. 1. 18:26
 12/19 anonim ***** válasza:
81%
Ha hétfőn már tudsz menni akkor csak 2 napot esel ki, szerintem emiatt nem éri meg új embert keresni ha sürgősen kell a munkaerő. Hosszadalmasabb egy másik ember beléptetése mint kivárni ezt a pár napot.
2020. jan. 1. 18:43
 13/19 A kérdező kommentje:

Akár már decemberben is kezdhettem volna, de úgy egyeztünk meg, hogy nekik is jobb a karácsonyi szabadságok miatt, ha inkább januárban kezdek. Ahogy kivettem a héten még az ünnepekből kifolyó szabadságok miatt nem lenne gépem sem, tehát talán akkora galibát nem okoz. Ha mégis akkor folytatom az álláskeresést.

Sajnos emlékszem mikor egy új főnököm érkezett betegen a volt munkahelyemre. Kezdhetett volna később, de ő bejött betegen mondván, hogy csak egy kis megfázás nem fertőz. Végül mindenkit kidöntött a kis megfázása. Sem a saját sem mások érdekében nem akarok ilyen lenni.

2020. jan. 1. 21:39
 14/19 anonim ***** válasza:
73%
Én azt mondom ne menj. Szerintem csak az mondja, hogy menjél be betegen aki nem közvetlenül a beteg munkatárssal dolgozik. Én legalábbis nagyon mérges tudok lenni ha betegen jön valaki.
2020. jan. 1. 21:49
 15/19 anonim ***** válasza:
0%
14, és ha otthon marad, akkor fizeted a gyógyszereit, az otthon létét meg következő hónapban a táppénz miatt kieső munkabérét...? Merthogy ezek miatt nem teheti meg mindenki, hogy otthon marad akkor sem, ha tényleg beteg.
2020. jan. 1. 23:01
 16/19 anonim ***** válasza:
73%
Utolsó: jogos amit mondasz csak közben meg önzőség emiatt mindenkit megfertőzni.
2020. jan. 2. 06:00
 17/19 anonim ***** válasza:
73%
Na mit szóltak, hogy beteg vagy?
2020. jan. 2. 20:16
 18/19 A kérdező kommentje:
Nagyon megértőek voltak szerencsére, mondták hogy pihenjek nyugodtan. Még arra is rákérdeztek hogy biztosan meggyógyulok-e hétfőig vagy inkább még később kezdenék. Egyelőre a közérzetem nem javult, lázam már nincs de az orrom továbbra is csapként folyik. Azért bízom benne, hogy hétfőre elmúlik ez a nyavalya.
2020. jan. 2. 21:49
 19/19 anonim ***** válasza:
73%
Na látod. Nálunk is sokan jártak így, semmit nem szóltak.
2020. jan. 3. 17:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!