Miért kérnek kézzel írt motivációs levelet?
Személyiséget, a grafológia erről szól:
"A humánerőforrás menedzsmentben kialakult áltudományos grafológiai módszertan-használat hatástalan, eredményei kérdésesek és csak ritkán mutatnak kapcsolatot a jelentkező valós adottságaival. A kézírásból következtetni lehet az aktuális lelkiállapotra, néhány neurológiai betegségre, viszont ezek nem személyiségjegyek, semmikép utalnak az ember kompetenciaértékelési szempontok szerint fontos tulajdonságaira. A módszertan ráadásul minimális felkészültséggel is könnyen kijátszható."
Még életemben nem láttam ilyet, szerintem ez egy városi legenda.
Olyat tudok elképzelni, hogy azt nézik, hogy a jelentkező egyáltalán tud-e írni, vagy analfabéta.
Leginkább ilyen titkosszolgálati helyeken szokták megkövetelni, mert azok azt hiszik, hogy ebből is le lehet valami következtetést vonni. Ezzel nem lehet mit kezdeni, a munkahely jellegéből következően. Nem kell oda menni, vagy ha igen, akkor hagyj fel minden reménnyel. Neked nincs semmi jogod és kész.
A többi ilyet nyugodtan nyomd fel a munkaügyi felügyeletnél emiatt ha akarod, áltudományok rajongóit nem nagyon szokták amúgy szeretni. Se azt, ha akkor vesznek fel, mert jó a horoszkópod.
Mi az analfabétizmust szűrjük így ilyen legalja munkaköröknél. Kézzel írott levélnél ugye nincs helyesírás ellenőrzés.
Az a vicces, mikor valaki begépeli gépen, hogy biztosan jó legyen és nem képes lemásolni sem. És sajnos vannak ilyenek sokan :)
68%-os druszám, erre mondjuk nem gondoltam volna, hogy erre is jó lehet.
Bár mondjuk egy hatósági vizsgálatnál szerintem nem állna meg a létjogosultsága, de kockázatbecslés szempontjából, ha tényleg a legalja megy oda, kétséges, hogy valaki pampogna emiatt :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!