Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért kérnek kézzel írt...

Miért kérnek kézzel írt motivációs levelet?

Figyelt kérdés
Képtelen vagyok szépen írni, mit vizsgálnak a kézírásomon?
2019. dec. 29. 11:36
 1/8 anonim ***** válasza:
91%

Személyiséget, a grafológia erről szól:

[link]

"A humánerőforrás menedzsmentben kialakult áltudományos grafológiai módszertan-használat hatástalan, eredményei kérdésesek és csak ritkán mutatnak kapcsolatot a jelentkező valós adottságaival. A kézírásból következtetni lehet az aktuális lelkiállapotra, néhány neurológiai betegségre, viszont ezek nem személyiségjegyek, semmikép utalnak az ember kompetenciaértékelési szempontok szerint fontos tulajdonságaira. A módszertan ráadásul minimális felkészültséggel is könnyen kijátszható."

2019. dec. 29. 11:46
 2/8 anonim ***** válasza:
37%

Még életemben nem láttam ilyet, szerintem ez egy városi legenda.

Olyat tudok elképzelni, hogy azt nézik, hogy a jelentkező egyáltalán tud-e írni, vagy analfabéta.

2019. dec. 29. 11:51
 3/8 anonim ***** válasza:
40%
Sajnos vannak még olyan primitív helyek, ahol azt hiszik, a grafológia tudomány. Ezért kérnek ilyen levelet. Szánalmas, de hát ez van.
2019. dec. 29. 13:06
 4/8 anonim ***** válasza:
35%

Leginkább ilyen titkosszolgálati helyeken szokták megkövetelni, mert azok azt hiszik, hogy ebből is le lehet valami következtetést vonni. Ezzel nem lehet mit kezdeni, a munkahely jellegéből következően. Nem kell oda menni, vagy ha igen, akkor hagyj fel minden reménnyel. Neked nincs semmi jogod és kész.

A többi ilyet nyugodtan nyomd fel a munkaügyi felügyeletnél emiatt ha akarod, áltudományok rajongóit nem nagyon szokták amúgy szeretni. Se azt, ha akkor vesznek fel, mert jó a horoszkópod.

2019. dec. 29. 14:32
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Mi az analfabétizmust szűrjük így ilyen legalja munkaköröknél. Kézzel írott levélnél ugye nincs helyesírás ellenőrzés.

Az a vicces, mikor valaki begépeli gépen, hogy biztosan jó legyen és nem képes lemásolni sem. És sajnos vannak ilyenek sokan :)

2019. dec. 29. 14:59
 6/8 anonim ***** válasza:
24%

68%-os druszám, erre mondjuk nem gondoltam volna, hogy erre is jó lehet.

Bár mondjuk egy hatósági vizsgálatnál szerintem nem állna meg a létjogosultsága, de kockázatbecslés szempontjából, ha tényleg a legalja megy oda, kétséges, hogy valaki pampogna emiatt :P

2019. dec. 29. 15:06
 7/8 anonim ***** válasza:
72%
Háháháhá kézírás... 15 éve nem írtam kézzel semmit. Biztos sok haszna van, ha ezt valaki elemzi.
2019. dec. 29. 17:38
 8/8 anonim ***** válasza:
29%
Nagyon fontos dolog az a helyesírás! Aki nem írja le helyesen a panaszait latinul, már el sem látom az orvosiban! Bizony!
2019. dec. 29. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!