Állást keresek és elhívtak egy állásinterjúra. A főnök megkért, hogy adjam oda az igazolványaimat, hogy lefénymásolják és emailben elküldik a munkaszerződést. Nem kaptam semmit! Ez két hete volt. Visszaélhetnek az adataimmal?
Hogyan sikerült minden okmányt újracsináltatni karácsony alatt?
Egyébként hülyeség volt, a karácsonyi leállás miatt nem kaptad még meg a szerződést. Viszont, ha új okmányaid vannak akkor mehetsz be újra fénymásoltatni. Ha egyáltalán fel akarnak még venni majd.
Nyugodtan meg lehet kövezni, de kezdjük ott, hogy én nem engedtem volna, hogy az okmányokról másolatot készítsenek.
Ha Te engedted, a Te dolgod.
Soha sehol nem járultam hozzá ilyenhez, kizárólag most a bankomnál, mivel azt - kivételesen - törvény írta elő.
Egyébként az adataiddal enélkül is visszaélhetnek... bármikor.
14.-nek.
MINDEN munkahelyen lemásolják!
Gondolj bele, belépsz, 2. napodon kipakolod a boltot. Mivel bizonyítom, hogy ott dolgoztál?
Ha nem engeded akkor semmi gond! Majd engedi a másik, akit helyetted felveszek.
#16 - mondjuk az is igaz, hogy addig csinálod ezt (te, meg a többi mindenki "privát fénymásolószalon") amíg majd valaki aki ismeri a törvényt, emiatt jól fel nem jelent a NAIH-nál.. aztán meg jön a pármillás büntetés :)
Olvasd el a Munka Törvénykönyve 10. § (3) bekezdést. Különös tekintettel a "bemutatás" szóra, ami nem "lemásolás".. idén változott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!