Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Könyvtáros eladó munka?

Könyvtáros eladó munka?

Figyelt kérdés

Aki dolgozott/dolgozik is eladóként könyves boltban az tudna véleményt írni a munkáról?

Fizetés jó? Nem monoton?

Érdekelne minden.

2019. dec. 26. 16:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
10. vok: írj a gyakori ügyfélszolgálatára, ott kijavítják a címet, mert lesz még vagy 10 hszó, akkor értetlenkedni fog, közben hasznos válaszokat meg nem fogsz kapni.
2019. dec. 26. 21:42
 12/22 A kérdező kommentje:

Érdekes lehet ez a munka is. Én nagyon imádom a könyveket, szerintem el lennék bár félek a változástól..

Milyen végzettséggel dolgoztál ott?

Itt egy válaszoló nettó 120-at írt, de gondolom ez mindenhol más.

2019. dec. 26. 21:46
 13/22 A kérdező kommentje:

Most néztem állásokat és megakadt a szemem ezen.. azért ez elég szép összeg és bár nem eladó hanem raktáros, de na. Mivel fiatal húszas éveim elején járó lány vagyok nem tudom mennyire illene hozzám..

[link]

2019. dec. 26. 21:57
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Azért a "bolti eladó némi raktári munkával" meg a "raktáros" nem ugyanaz.
2019. dec. 27. 09:30
 15/22 anonim ***** válasza:
90%

70 feletti nő vagyok, sok minden megváltozott a világban, de alapfeltétel a könyvek szeretete.

Érettségi után 2 éves szakmunkásképzőbe jártam, a fizetésem mindig átlag alatti volt (a nyugdíjam is), de azt csinálhattam, amit szeretek. Szinte kötelező volt olvasni, tisztában lenni az újdonságokkal,könyvet ajánlani (nem volt önkiszolgálás), átvenni az árut, sokat pakolni, cipekedni, csomagolni, ha postai úton rendeltek. Tankönyvet rendelni és kiszállítani a környező iskoláknak, kirakatot rendezni, dekorálni, takarítani és akkor a zenei részről még nem is beszéltünk (kották, hanglemezek, majd cd-k. Évente egyszer leltár, ahol anyagi felelősséggel tartoztunk a készletért.

Ma már más a helyzet, de most is aalap a könykek szeretete, megbecsülése.

2019. dec. 27. 11:11
 16/22 anonim ***** válasza:
76%
könyvek
2019. dec. 27. 11:13
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

10. vok, érettségivel, mert közben egyetemre jártam, de halasztottam a matek miatt, magyarul megbuktam. Akkor még nem volt kreditrendszer.

Ahogy a 15. hszó írja, én is kirakatoztam, sőt, időnként az üveget is meg kellett törölni. Először furcsa volt huszonévesen..., hogy jajjj, ki kell mennem a főutcára vödörrel, kesztyűvel kirakatüveget pucolni... Ki fog meglátni, jajj, jajj, senki sem bökte meg a vállam, hogy szia...

Szeritnem úgy nem várják el, hogy tartalommal is tisztában legyek, de minimum annyit igen, hogy Agatha Christie könyveit a szakácskönyvek között keressem és esetleg azt, hogy melyik a legújabb, bár, ő már régen nem ír.

Szerintem manapság nincs annyi cipekedni való még rendeléskor sem, 15 éve sem volt, hogy azt mondtam volna, de nehéz, pedig a raktár felettünk volt, lépcsőzni kellett. Tornának kiváló volt, fogytam is a félév alatt, szerintem tudat alatt ezért is vállaltam el a pakolást, egész nap nem tudom, hányszor szaladtam fel a lépcsőn... :)))

Én a félév alatt nem leltároztam, így ezt nem tudom, hogy van-e anyagi felelősség. De az átvétel úgy volt, hogy a főnök hozta a kocsival és felvittem a raktárba, nem papíroztunk, hogy miből mennyit és mit hozott.

Megnéztem a linket, egy álommunka lenne nekem, ha budaörsi lennék, de még pesti sem vagyok. Hogy ki kapja a bruttó 526ezres fizut, rejtély, hogy ki kapja, nem hiszem, hogy a targoncás. Esetleg, ha már könyvesbolti vezető volt vmikor a jelölt. Ha nulla tapasztalatod van, akkor szerintem a bruttó 300 ezres a fizu.

Szerintem itt annyira ne kell ismerni a könyvek tartalmát, de egy idő után magadtól állnál meg egy könyvesbolt kirakat előtt, hogy nézzük, nálatok mi is van? Hányszor álltam meg később, amikor már nem melóztam ott, hogy milyen új könyvek jöttek, jó volt látni, hogy ez már nálunk volt, ez miért nincs? stb.

A változástól meg ne félj, küldd el az önéletrajzodat, legfeljebb nem hívnak be, de legalább megpróbáltad. Az a legrosszabb, ha benned marad, hogy meg kellett volna próbálnom, mi lett volna, ha elküldöm, stb. Egy laboráns hirdetésnél ez az eszedbe sem jut, mert lehet, nagyon távol állsz tőle -5 eséllyel...

2019. dec. 27. 17:31
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

"nem várják el, hogy tartalommal is tisztában legyek, de minimum annyit igen, hogy Agatha Christie könyveit a szakácskönyvek között keressem"

:-OOO

"ő már régen nem ír"

Mivel úgy negyven éve halott...

2019. dec. 27. 17:48
 19/22 anonim ***** válasza:
71%
A könyves webshopok korában kb. egyre feleslegesebb munka.
2019. dec. 27. 19:03
 20/22 A kérdező kommentje:

Akkor elég sok munka felesleges ember számára hisz már teljesen modern világot élünk, mindent lehet interneten venni, embereket is lehet gépekkel helyettesíteni és stb.

Szerintem egyáltalán nem felesleges munka főleg olyannak nem aki szereti is a könyveket.

2019. dec. 27. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!