Levelezős egyetemistaként munka?
Az okoskodóknak: én évekig szenvedtem ezzel, rész- és rugalmas munkaidős állást, ami normálisan is fizet, nem találtam. Normális alatt az arányaiban is normális is megfelelő lett volna, nettó 240 helyett simán vállaltam volna kétharmad annyi munkáért nettó 180-at de nem volt. Nagy nehezen találtam egy multinál olyan irodai munkát ahol lehetett legalább heti 2x otthonról dolgozni, ezzel nyertem 1-1 óra utazást, és mivel közel a suli, néha "szünetet" tartottam és bementem vizsgázni. Emellett alkalmi munkák és egy csírázó saját vállalkozás ami inkább az időt vitte mint a pénzt hozta. Nem volt egy vidám időszak. Az a nagy helyzet hogy levelezősöknek gyakorlatilag nincsenek munkalehetőségek, vagy ha van, az nem csak a szabadidődből hanem a tanulásra fordítandó idődből is elvesz tehát olyan mintha 2x-esen dolgoznál. A "heti 1-2 nap" meg marha jól hangzik csak valamikor tanulni, beszámolót írni stb is kéne. Olyan napok után is amikor zsong az ember feje az irodai zörejtől...
Nem sírok mert végigcsináltam, de megértem a kérdezőt amiért olyan munkát keres ami legalább arányaiban (!) kifizetődő és tanulni is tud mellette.
Nem okoskodtam, én is végigcsináltam a levelező MSc-t munka mellett. Valahogy sikerült beosztani az időmet. Ráadásul szakmai munka volt, már közben léptettek elő, utaztam munka ügyben külföldre stb stb.
Nem tudom eléggé kihangsúlyozni, hogy a munkában töltött időt nem kényelmesre és minimumra kell belőni, hanem az elvárható maximumra. Persze, hogy nem akarnak felvenni olyat, aki egy délután elfoglaltság miatt eleve 3 napot akar csak dolgozni. Szakmai vonalon keresgélve, nem diákot keresnek a cégek, aki vagy jön, vagy nem, majd bepótolja, ha lemaradt a munkával, hanem olyat, aki szinte mindig ott van és lehet terhelni. Itt már agyban kell átváltani, hogy nem túlélni kell a munkát, hanem ezzel alapozni a szakmai karriert. Minden gyakornokomnak elmondom ezeket. Érdekes módon akik megfogadják ők járnak jobban később.
Ez egy érdekes nézőpont... De csak azt húztad alá vele, hogy részmunka, rugalmas munka, gyakorlatilag nem létezik.Az 'okoskodókat' nekik címeztem. Nem dolgozhatsz arányaiban kevesebbet arányaiban kevesebb pénzért sem, mert mindenhol 100%-os készültségű, a nap 24 órájában bevethető droidokra van szükség. Sz*rul hangzik de nagyjából igaz, tehát megalapozottabb álláspont, de hidd el, van az az élethelyzet amikor a munka egy szükséges rossz.
Mai eszemmel én is máshogy intéztem volna és vagy megteremtem a tanulásom anyagi feltételeit, vagy a saját üzletemet fejlesztem olyan szintre, hogy kimenőt adhassak magamnak heti 1-2 nap, de a kérdezőnél valószínűleg egyik sem opció. Ezért kérdez ő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!