Mit írjak egyetemistaként az önéletrajzomba?
A sporteredmenyt es az elozo munkhelyedet mindenkeppen. Ird le, hogy a munkahelyeden milyen tapasztalatokra tettel szert, mennyit fejlodtel, miben lettel jobb, amit az uj munkahelyeden is tudnal hasznalni.
Altalanosan a keszsegeidet, kepessegeidet is felsorolhatod (a szokasaos mindenki altal irt pl. a jo kommunikacios keszseg, megbizhato, igenyes vagyok a munkamra, stb), a lenyeg, hogy jol add el magad.
A nyelvtudast es a szamitogepes ismereteid is ird bele, akkor is, ha nincs rola papir.
Vegzettsegnek ird az erettsegit, meg azt is, hogy uton vagy a diploma fele.
Ha az egyetem szakiranya kapcsolodik a megpalyazott allassal, akkor nagyon emeld ki, hogy most vagy masodeves (de semmi negativat ne irj, pl hogy nem voltal tdk-s, ehhez semmi kozuk). Minden mar megszerzett tudasodat, szakmai tudasodat emeld ki, ha esetleg volt mar gyakorlatod, azt mindenkeppen ird bele. Meg azt is, hogy mennyire elhivatott vagy a szakod irant (bar ez foleg inkabb a motivacios levelbe kell).
Ha nem fugg ossze a tanulmanyoddal a munkaterulet, de reszmunkaidoben vagy foleg, ha diakmunkaban szeretnel dolgozni (ha nappalis vagy, gondolom igy tervezed), akkor is mindenkeppen ird bele az egyetemi tanulmanyaid.
Ha viszont semmi koze a tanulmanyaidnak a munkakorodhoz, es normal teljesmunkaidos allast akarsz (bar az nem tul jo egyetem mellett, de ha levelezoszakos vagy, akkor ez a celszeru), akkor en 10-szer is meggondolnam, beleirjam-e a jelenlegi tanulmanyaim (hivatalosan kotelezo feltuntetni), mert abbol azt veszik le, hogy neked sose lesz a munka az elso es maris megbuktal az elso szuron. En pont igy keltettem rossz benyomast egy interjun, utolag mar hiaba magyataztam a bizonyitvanyt (pedig nekem tenyleg ok lettek volna at elso) es emiatt valoszinuleg buktam az allast, amit nagyon akartam volna, szoval vegzetes hiba volt.
Amugy vannak nagyon jo online oneletrajz szerkesztok, pl Profession, Indeed, Jooble, Cvonline. Jelenleg aktiv allaskereso vagyok, es en mindent ezeken keresztul intezek tok kenyelmesen a telefonomon.
Attol fuggoen, hogy mifele allast akarsz, valahol egy motivacios level se art (valahol meg kifejezetten kovetelmeny is). Ilyen mintalevelekkel televan a net, azokat felhasznalva jokat lehet irni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!