Hogyan és hol tudok álláskeresési járadékot igényelni?
Figyelt kérdés
Először vagyok ilyen helyzetben, és nem igazán látom át, hogy mégis hol kell igényelni. Kormányablak? Munkaügyi központ? A feltételeket ismerem. Tudna valaki segíteni? Előre is nagyon köszönöm.#álláskeresés #álláskereső #munka #munkanélküli #támogatás #álláskeresési járadék #munkanélküli segély #kérelem
2019. dec. 10. 11:20
1/10 anonim válasza:
A területileg illetékes Munkaügyi Központban, az utolsó munkahelyed kilépő papírjaival együtt kell regisztrálni álláskeresőnek és ezután állapítják meg az álláskeresési támogatást.
Az elmúlt 3 évben min. 360 nap biztosítotti jogviszonyodnak kell lennie hozzá.
2/10 A kérdező kommentje:
Igen, a feltételeket ismerem. Megfelelek mindennek, csak nem tudtam, mi az igénylés menete. A járadék igénylésének feltétele az, hogy előbb regisztráltassam magam a munkaügyi központban?
2019. dec. 10. 11:47
3/10 anonim válasza:
Igen, de a regisztrációval egyben meg is igényelheted a járadékot. Csak szólj az ügyintézőnek, meg vigyél magaddal minden papírt, kilépő papírok, tb kiskönyvet (rózsaszín), végzettségeidről a bizonyítványokat. Ha több helyen is dolgoztál az elmúlt 3 évben, akkor minden hely kilépő papírjai kellenek.
4/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen! Tb kiskönyvem nincs, még hallgatói jogviszonyom van. De úgy tudom, csak nappalisok nem igényelhetnek járadékot, én meg levelezős vagyok.
2019. dec. 10. 12:25
5/10 anonim válasza:
A kiskönyvet akkor a munkahelyednek kell kiállítania. Meg kell őrizni, ahova épp mész dolgozni mindig leadod, ők pedig beleírják pecsételik mettől meddig dolgoztál ott.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Nem tudom, ki pontozta le a válaszod. Csak jelzem, hogy nem én voltam.
2019. dec. 10. 13:21
7/10 anonim válasza:
Kérdező, az első válaszomban írtam, hogy kell 360 nap biztosítotti jogviszony, de lehet, hogy ez félreérthető, de akkor most kerek perec rákérdezek: VOLT már munkahelyed? Ha igen, meddig?
Mert ha még sosem dolgoztál (erre utal, hogy nincs TB kiskönyved), akkor nem jár az álláskeresési támogatás.
8/10 A kérdező kommentje:
Én meg már fentebb is írtam, hogy tisztában vagyok az igénylés feltételeivel. ;) Természetesen volt már munkahelyem, bő 1 évet dolgoztam ott. De rózsaszín kiskönyvet nem kaptam. Gondolom a hallgatói jogviszonyom miatt.
2019. dec. 10. 15:04
9/10 anonim válasza:
Levelezős hallgató nem tb biztosított, csak a nappalis. Lehet elfelejtették kitölteni, megesik az ilyesmi.
10/10 A kérdező kommentje:
Igen, akkor elfelejtették valószínűleg. Hol tudok ilyet kérni? Előző munkahely? Vagy kormányhivatalban is tudnak kiállítani, mikor bemegyek az álláskeresési járadék miatt?
2019. dec. 10. 15:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!