Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezik olyan, hogy a közalkal...

Girlll3 kérdése:

Létezik olyan, hogy a közalkalmazottak esetében elvárják a túlórát, de nem fizetik ki? Ez törvényes egyáltalán?

Figyelt kérdés

2019. dec. 6. 20:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%
Hát, aki ezt bevállalja komolyan úgy kell neki. Életemben nem dolgoztam olyan helyen, ahol ne fizették volna ki. Most jó ideje meg olyan helyek vannak, ahol nagyjából tilos túlórázni, ha mégis megtennéd, akkor maximum a következő pár napban le kell csúsztatni. Plusz bruttó nyolc óra munka, nincs ebédidő-bedolgozás.
2019. dec. 7. 09:00
 12/19 anonim ***** válasza:
65%
Nálunk pont fordítva van, a munkaidő 8-tól 4-ig van, de a legutolsó ember is lelép 3kor legkésőbb. Én 2-ig szoktam maradni. A főnök haverja pedig reggel 9kor lép le. Amúgy 1 órás munkám van minden nap, utána unatkozom. Szerencsére van számítógépem
2019. dec. 7. 10:28
 13/19 anonim ***** válasza:
31%
Ti tényleg ennyire hü.lyék vagytok, hogy ingyen dolgoztok? Melyik számlátokat nem kell kifizetnetek? Vagy hol adnak nektek ingyen élelmiszert? Én órabérben dolgozom, ha fél órát is tovább vagyok, mi kifizettetjük a munkaadónkkal azt is, vagy lelép az ember és nézhetnek ember nélkül mit fognak csinálni. Azért van ez, mert bir.kák vagytok és hagyjátok azt hogy ingyen dolgozzatok, az egészségügyisek is megérdemlik, csak sírás megy, de a fületek botját sem mozdítjátok, ugyan ez van a többi mar.hánál is. Engem mindenhol kifizettek, mert nem hagytam magam, ennyi. Sosem dolgoztam 1 órát sem tovább csak úgy. Olyan nincs hogy nem lehet mást tenni, de lehet, csak kicsit a sarkatokra kéne állni és kinyitni nyálfolyatós piciny szátokat.
2019. dec. 7. 11:03
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 13-as. Majd kérlek akkor oktass ki, hogy ne dolgozzak ingyen, ha a te gyermekedet hagyom meghalni, mert bocsi, lejárt a munkaidőm.

30 év gyermekápolás az nem egy munka, az ennél azért több. Két egészségügyi diplomával pedig nem költözhet mindenki a fővárosba SSC-be meg programozónak.

Amúgy hidd el, teszünk is, nem csak sírunk. Nincs utánpótlás, aki fiatal, az nem jön ide dolgozni. Hidd el, látja a vezetés és az állam is, hogy milyen súlyos a probléma. Én úgy gondolom, hogy direkt véreztetik ki az egészségügyet, hogy majd egy jó politikai és üzleti húzással valaki nagyon nagy pénzeket keressen rajta. És még tapsolni is fogunak az emberek, merthát látják, hogy nem működik. Aztán majd az kap ellátást, aki ki tud fizetni pár milliót egy műtétre, aki nem, annak bocsi, ez van. Lásd USA.

2019. dec. 7. 11:30
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Így van, nagyon könnyű pattogni másik székben.

Én, ahogy írtam, megígérték, hogy kifizetik, aztán mégis szabadidőben kaphatjuk meg. Viszont 30 napon belül nem volt mód azt "lefogyasztani", mivel egy ügyféltől "félidőben" mégsem köszönhetsz el, hogy bocsi, de most a túlóráimat fogom szabadidőben megváltani, legyen kedves holnap visszajönni és ott folytatjuk, ahol tegnap abbahagytuk.

Jól vagy? :)

Tedd ezt át az egészségügyre, az iskolákra, a földhivatalra stb.

Ha egyszer lesz kedved, sétálj el a helyi bíróságra, és nézd meg, hogy a munkaügyi perek nagy része milyen foglalkoztató ellen folyik. Meg fogsz lepődni, hogy nagyon sok, ahol az állami közszféra az alperes, nem pedig egy KFT, vagy RT, vagy BT, stb.

2019. dec. 8. 05:14
 16/19 anonim ***** válasza:
Akkor is nektek kell kikövetelnetek a pénzeteket. Ha tovább kell maradnod 5 órával egy gyerek műtéte vagy bármi miatt, akkor azt az 5 órát igen is fizessék, ki. Ezért nem mennek a fiatalok az egészség ügybe sem, igen. És jól is teszik, ki akar ingyen éhbérért 12 órákat dolgozni, hatalmas felelőségért? Senki, nem is lesz így utánpótlás és nem is csoda. Egyébként meg már most is az van, hogy az gyógyul meg, aki magánúton gyógyíttatja magát. A TB-s ellátás arra jó, hogy hamarabb meghalj. A szegény réteg eddig is hamarabb halt meg és ezután is így lesz. Minden nagy okos azzal jön, hogy ez nem a régi szocializmus, úgyhogy bek.ussolhatunk. A fene nagy kapitalizmusnak köszönhető, hogy feketéztetések mennek, adócsalások, pénz lehúzások, ez az eredménye. Akinek meg így jó az dolgozzon ingyen, bánja a fen.e én továbbra sem vagyok rá hajlandó, mert nekem sem ad senki semmit ingyen pusziért.
2019. dec. 9. 20:04
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"Akkor is nektek kell kikövetelnetek a pénzeteket"

Ezzel nincs is baj, tesszük egyfolytában.

Viszont, amióta törvényileg van rá mód, hogy a túlórát ne pénzben fizessék ki, hanem szabadidőben is kiadhatja a munkáltató, azóta kicsit nehézkes a harcunk. :)

... nem csak egészségügyről beszélünk...

2019. dec. 10. 05:34
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, ez a kötelező...

Kölcsönt, csokot veszünk fel és nem tudunk egyeztetni az ügyintézőnkkel. Elfogyott a túlórája, alig léphet be dolgozni mert ki kell vennie az idei szabadidőt. Panaszkodott is, hogy eddig pénz volt, most meg ha egy perccel később lép ki egy órája már ugrott, ami így év végén nagyon hiányzik neki.

Én pedig, mint egészségügyi dolgozó nem feltétlenül tudok munkaidő után azonnal ott lenni. Csak sajnos én se pénzt, se szabadidőt nem kapok érte, pedig örülnék bármelyiknek.

Terveztem a külföldre költözést de a férjemnek jól megy így maradtunk, viszont folyton piszkál hogy keressek más munkát, ahol többet kapok. Mit? A diplomámmal nem nagyon tudok mást csinálni, mehetnék magánintézménybe. Vagy elmegyek Lidlbe pénztárosnak, esetleg Tibi atya kettőnek, az azt menedzselő srác az orvosin végzett.

2019. dec. 10. 22:37
 19/19 anonim ***** válasza:
MÁV nincs ember, év közepéig meg volt több ismerősömnek a 400 óra túlóra, és csodálkozik sok ember miért emberhiányos a vasút, hozzá kell tennem éhbér.
2019. dec. 14. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!