Megyek leszámolni de nincs majdnem egy hónaprol táppénzes papírom, mit mondjak az irodában?
Az elején lázas is voltam arrol a ket naprol van táppénzes papír!
Utána pedig folyanatosan meg voltam fázva nem viccbol nem mentem mikor 5 percenkent kell fujni az orrom hogy szereljek a soron!
Sehogy.
Na, kérdező, akkor a jövőre nézve elmondom, mi ennek a menete:
nem tudom, mikor voltál orvosnál, de ha a megfázás elején, akkor nyilván 2 napról kaptál táppénzes papírt, hogy annyit igazol, aztán menj dolgozni. (azt nem tudjuk, milyen az előéleted az orvosnál, minden szíre szóra betegállományba veteted magad vagy dolgozol rendesen és csak roitkán vagy táppénzen), de ha nem gyógyulsz meg a 2 nap alatt és még mindig lázas vagy, akkor ilyenkor az a szokásos és normális eljárrás, hogy visszamész az orvoshoz és megmutatod magad, hogy nem gyógyultál meg. Ha nagyon nem jól vagy, akkor meg felemeled a telefont, elmondod, mi bajod, hogy ennyi és ennyi a lázad és mikor menj be?
De gondolom, Te nem nagyon törődtél a dologgal és így nem csoda, ha az orvos utólag nem ad igazolást, táppénzes papírt. zárójelben jegyzem meg, azért egy megfázásból 7-10 nap alatt ki lehet gyógyulni belőle,
főleg, ha a beteg is tesz érte.
Szóval legközelebb vedd komolyabban, mert így nem nagyon fognak felvenni semmilyen munkára, ha látják, hogy a munkáltató mondott fel fegyelmivel.
És de, menj be leszámolni, mert ha nem, azzal csak tetézed a bajt: ha nem adsz le munkaruhát, stb, akkor lesz valami tartozásod, az még a kilépő papírokra is rákerül és a következő helyen úgy kezdesz, hogy látják: még tartozásod is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!