Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha olyan hiányszakmát tanulok...

Ha olyan hiányszakmát tanulok amire állítólag van kereslet és még jól is lehet vele keresni, akkor nem fogok az utcára jutni vagy nehéz helyzetbe kerülni anyagilag?

Figyelt kérdés

Szóval gyógytornász szakos hallgató vagyok, de már régóta van egy olyan tartós félelmem, hogy az utcára kerülök, vagy nélkülőzni fogok, vagy csak nehéz helyzetbe kerülök anyagilag

Most a lehetségesen bekövetkező válságoktól tekintsünk el, de ugye nagy valószînűséggel ha szorgalmasan dolgozok nagy szaktudással, akkor ugye jól fogok tudni élni?

Köszönöm!

2019. nov. 30. 14:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

"de ugye nagy valószînűséggel ha szorgalmasan dolgozok nagy szaktudással, akkor ugye jól fogok tudni élni?"

Hát, azért a kérdésed nem túl nagy életbeli járatosságról tanúskodik: nem mindegy, hogy pl. egy 800 fős kis településen akarsz gyógytornászként megélni vagy egy 2 milliós (vagy több) nagyvárosban.

Szóval ezt így kijelenteni nem lehet, hogy ha szorgalmasan dolgozol akkor jól megélsz: lehet 8 általánossal is jól élni meg diplomásként is - nagyban függ az életrevalóságtól.

Jól tudsz kommunikálni, kapcsolatot létesíteni, empátiával rendelkezel más emberek iránt? stb.

2019. nov. 30. 15:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Elsö ennyire fontos lenne a kommunikáció?
2019. nov. 30. 15:15
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálam: kommunikáció= nyitottság, úgyhogy szerintem igen. Ha nem vagy egy nyitott, kedves személyiség, hanem egy bezárkózó, esetleg "durva pokróc", akkor lehetsz Te akármilyen jó szakember, a beteg azt fogja érezni, hogy "nem kellemes ember".

Még valami: nagyon sokszor a beteget meg kell győzni, hogy azok a gyakorlatok, amik neki kegyetlenül fájnak, azok hosszútávon jók lesznek számára.

Nem mindig együttműködőek a betegek és olyankor csak a kommunikáció, az észérvek segítenek :-)

2019. nov. 30. 16:11
 4/8 A kérdező kommentje:

Nyitott vagyok, nincs probléma a kommunikációs készségemmel.

Tudom, hogy sok olyan beteg lesz, akiknek majd nem esik jól a gyógytorna, de meg kell őket győznöm, hogy hasznos amit végzünk

De én akkor is rettegek, hogy mi lesz, ha majd napról napra kell élnem, nem lesz pénzem csak mirelit-szar-“fűrészpor” kajákra és a rezsimet is alig tudom majd kifizetni, nemhogy egyéb költségeket, ezért nem akarok gyereket se többek közt

2019. nov. 30. 18:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom a gyógytornász mennyire hiányszakma és milyen jól lehet vele keresni.

De az élet nem ilyen egyszerű, hogy van egy jó szakmáról egy papírod, aztán akkor garantált az aranyélet.

Hiányszakmával is kereshetsz jól, de lehetsz mellette alkoholista, vagy játékfüggő és máris utcára kerülsz. Hogy a legegyszerűbbet említsem

2019. nov. 30. 19:58
 6/8 Yolo2 válasza:
100%

Első nekifutásnak, minden bántás nélkül, én amondó vagyok, hogy kicsit mélyebben kéne beleásnod magad abba, hogy miért szorongsz ennyire ettől.

A konkrét kérdésre reflektálva: bár sokkal többrétűbb az utcára kerülés kérdése, ha szigorúan a gyt fizetési potenciált nézzük, egyedül is meg tudsz ebből élni, hiszen a sok maszek lehetőség miatt a belefektetett energiádon múlik igazából, hogy mennyi pénzt viszel haza. Nyilván a végösszeget befolyásolja az, hogy helyileg hol űzöd az ipart és hogy te magad milyen személyiség vagy, de ha beleteszed az időt és energiát, nem fogsz éhenhalni.Ű

De fenntartom azt, hogy inkább nézzmélyebbre hogy miért tartasz ettől ennyire.

2019. dec. 1. 20:06
 7/8 Girlll3 ***** válasza:
100%
Kórházban közalkalmazottként kevés fizud lesz. De! Magánban irtó jól lehet ezzel keresni.
2019. dec. 1. 22:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Állami munkahelyen (kórház, városi egészségügyi szolgálat stb.) elég alacsonya fizetés, de gyógytornász ismerőseim nem iy azért dolgoznak állami munkahelyen, mert ott jól keresnének, hanem ott szerzik a magánpraxisukba a pácienseket. A munkahelyükön gyógytorna végén megbeszélik, hogy ezt magánrendelésen kellene folytatni, ott van idő elményedni a dologban. Magánban óránként 7000-8000 forintot simán elkérnek. Ez a nagy üzlet, nem az állami munkahely, de kezdetben mindenképp kell az állami munkahely, hog, kapcsolatokat tudja építeni, elterjedjen a neved, be tudj húzni pácienseket.
2021. ápr. 5. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!