Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan segítsek az egyik...

Hogyan segítsek az egyik barátnőmnek állást keresni, ha csak irodai munkák érdeklik?

Figyelt kérdés

2018 januárjában végeztünk a főiskolán. Sajnos tavaly én sem találtam állást hónapokig, majd a munkaügyi által találtam egy nagyon jó munkahelyet ahol azóta is dolgozom. Ő is hasonlóan "szerencsétlen" volt, igaz őt ebben az évben 2 helyre felvették eddig de próbaidő után elküldték mindkét helyről. Július óta van otthon. Sok irodai munkára jelentkezett azóta, de sehova nem hívják be interjúra. Mondta ha látok valamit, linkeljem neki. Felvetettem, hogy miért nem megy el egy kis időre eladónak pl, de az a válasza, hogy mi lenne ha meglátnák az ismerősei és kinevetnék, hogy hova jutott... Mondtam neki már többször is, hogy regisztráljon a munkaügyibe, hátha onnan is jönne valami lehetőség, ami több mint a semmi, de arra is folyton azt mondja, hogy most nem tud bemenni mert fáj a feje, rossz az idő, meg hogy szerinte évvégén már úgysincs sehol munkalehetőség.

Én már nem tudok neki mit tanácsolni, viszont sajnálom is, hogy nincs munkája. Hogyan segítsek neki??

N

2019. nov. 27. 13:59
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Költözés sem opció, mivel kb semennyi pénze nem lenne, hogy albérletet tudjon kivenni, ezért lenne jó ha helyben találna valamit kezdésnek.
2019. nov. 27. 14:00
 2/20 anonim ***** válasza:
60%
Na sajnáld mert csak ő tehet róla. Büdös neki a munka. Van akin nem lehet segíteni.
2019. nov. 27. 14:06
 3/20 anonim ***** válasza:
86%

Hát most erre mit lehet mondani? Aki nem akar dolgozni az így jár...még a munkaügyibe sem tud bemenni, amikor utazással együtt is meg lehet oldani egy óra alatt. Az idejéből kitelne.

A munka pedig nem szégyen. Nem szégyen elmenni eladónak, amíg nem adódik valami jobb. Ha ő másképp gondolja, akkor így járt. Nem fog az ölébe pottyanni egy zsíros irodai állás.

Amúgy mit végeztetek, hogy ennyire nehéz elhelyezkedni?

2019. nov. 27. 14:08
 4/20 anonim ***** válasza:
83%
Segíteni csak azon lehet, aki akarja. Ha csak kifogásai vannak, akkor sose fog dolgozni. Max keres egy pénzes pasit és jól eltartatja magát. Én nem szánnék rá több időt ezen a téren.
2019. nov. 27. 14:08
 5/20 anonim ***** válasza:
91%

Én leszarnám. Mindenki a saját életének a kovácsa. Ha nem talál a vegzettsegevel munkát, akkor tanulni kell más irányban és átmenetileg elvállalni a kuli munkát is. Elhiszem, hogy kellemetlen diplomaskent a bolti eladói pozíció, de még mindig jobb, mint 0 forintot keresni és még pluszban fizetni a tbt.

Ahol dolgozok, rengeteg diplomás van 8 általánost igénylő munkakörben. Kell a pénz, ez van. Közben tanulnak és keresgélnek. Semmi szégyen nincs benne szerintem.

2019. nov. 27. 14:09
 6/20 A kérdező kommentje:

Én sem a szakmámban dolgozok, igaz nekem szerencsém volt így a munkaügyivel, de tudom sokaknak nem jön be. Egy lehetőségnek nem rossz ha nincs semmi. Én is úgy voltam már vele, hogy oké nem keresek annyit mintha diploma kéne ide, de valamiből élni kell.

Közgázt végeztünk amúgy.

Szerintem sem szégyen egy bolti eladói állás. Miért lenne az?? Egyetértek veletek, csak mégis rossz, hogy tudom nem halad ilyen téren lassan 2 éve és szomorkodik, hogy sosem lesz munkája. Ezért linkelgettem neki állásokat, hátha valami bejön de már nincs több ötletem.

A TB-t nem fizeti szerencsére, mert az önkormányzat átvállalta ezt.

2019. nov. 27. 14:21
 7/20 anonim ***** válasza:
91%

" próbaidő után elküldték mindkét helyről."

"Mondta ha látok valamit, linkeljem neki."

"Felvetettem, hogy miért nem megy el egy kis időre eladónak pl, de az a válasza, hogy mi lenne ha meglátnák az ismerősei és kinevetnék, hogy hova jutott.."

"Mondtam neki már többször is, hogy regisztráljon a munkaügyibe... de arra is folyton azt mondja, hogy most nem tud bemenni mert ..."

" meg hogy szerinte évvégén már úgysincs sehol munkalehetőség."

Szerinted a barátnőd mégis mennyire akar dolgozni???

Semennyire.

Mit tesz meg érte? Semmit.

Segíteni annak lehet, aki hagyja magát - ha nem hagyja, akkor, ha megfeszülsz, se tudsz mit csinálni.

Mondjuk azért az is elmond sok mindent, hogy 2 helyről is elküldték - nyilván nem törte össze magát ott sem a munkában.

" viszont sajnálom is, hogy nincs munkája"

Ne sajnáld. Magának ássa a vermet.

2019. nov. 27. 14:26
 8/20 anonim ***** válasza:
66%

Azért közgázból sem mindegy, hogy mit végzett. Pl egy semmitmondó alkalmazott közgazdaságtan vagy turizmus nagyon messze van egy pénzügytől mondjuk.

De itt nem is a végzettséggel van a legnagyobb baj, hanem a barátnőddel. Ő egyszerűen nem akar dolgozni. Ha te megfeszülsz, akkor sem lesz munkája. Mert ő nem akarja...ezzel kellene szembesíteni. Meg gondolom van aki eltartja, ha két év alatt nemigen dolgozott. Akkor meg minek törje magát? Majd talál egy balekot aki felcsinálja és elveszi, majd eltartja. Ennyi.

2019. nov. 27. 14:34
 9/20 A kérdező kommentje:
Azért nem kell ilyeneket írni róla. Nagyon csendes, gátlásos lány, lehet ez is gátolja. Pl próbaidő alatt panasz volt rá emiatt, hogy nem nagyon tudott beilleszkedni. Szóval nem kell egyből a legrosszabbat feltételezni mindig. Az meg főleg nem az ő stílusa, hogy direkt összejöjjön pénzes pasikkal, csak hogy ne dolgozzon. Még rosszindulattal sem lehet rá ezt mondani.
2019. nov. 27. 14:43
 10/20 anonim ***** válasza:
77%

Sajnálom, nem volt célom megbántani. Csak manapság ez elég nagy trend lett.

Visszatérve a barátnődre, akkor is látszik, hogy ő nem akar dolgozni. Még a munkaügyire sem ment el. Ez azért sokat elmond róla...

Az meg, hogy csendes, gátlásos, hát sajnálom. Akkor menjen könyvtárosnak, ott csendben lehet lenni. De gondolom lakni szeretne valahol, enni szeretne, ruhák kellenek. Azt finanszírozni kell valamiből.

2019. nov. 27. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!