Egy vadászpilóta mennyit keres?
exronin, okoska: a kérdés NEM korrekt. A vadászpilóták sem keresnek egyformán, függ attól, hogy hol, milyen gépen repül, milyen géptípusokra van vizsgája, milyen rutinja van, stb, stb.
Tehát a korrekt válasz MINDENKI részéről az, hogy NEM TUDOM!
Mert, mint a viccben a kérdés: mennyi? A válasz: MI mennyi?
Távol álljon tőlem, hogy mindenkit kioktassak, de minek írogattok, ha lövésetek sincs? Géptípus? Hányféle vadászgép van szolgálatban Magyarországon?
Nna, hogy tőlem telhetően megfeleljek a kérdésre: ha konkrétan vadászpilóta vagy, akkor egy JAS-39 Gripent vezetsz, és pont. Az alábbiak a helikopterezőkre nem pont így vonatkoznak.
Először is van egy alapilletményed, ami a rendfokozatod és a szolgálati időd függvénye, pl. egy húsz éve szolgáló őrnagy kb 300e-ez visz haza. A pilóták főhadnagynak születnek, és legjobb tudomásom szerint max ezredesek.
Ehhez jár egy az alapilletmény veszélyességi pótlék, ami a kiképzés alatti 173%-ról max 309%-ra nő, az erről szóló reglamát már nem pontosan értem. Ez azt jelenti, hogy egy éve szolgálatban lévő hadnagyként kiképzés alatt már haza lehet vinni majdnem 4 kilót, plusz, mivel közszféra, nyelviizsga és egyéb pótlékok itt is vannak. Vagyis: mocskosul jól keresnek. Ami a buktató, hogy rémisztően nehéz bekerülni, végezni meg méginkább. Csak azt vedd számításba, hogy van kb tizenpár repülőnk. Ha kedvet érzel magadban, régen Szolnokon csináltak repülős tábort, a helyi hadkiegparancsnokság tud segíteni. Diploma alap, max 25 lehetsz, és igazi tenyészállatnak kell lenned :). Abszolút látás, hibátlan csontozat, stb. És max 190cm, különben nem férsz bele. Bérszámítást amúgy itt tudsz csinálni: [link]
de itt a részletes szabályozás is:
Nem tudom, mennyire pontosak/hatályosak, de kiindulási alapnak, gondolom, jó lesz. Hajrá ;)!
Többiek: az ÖSSZES adat elérhető az interneten, én se vagyok pilóta, még csak katona se, csak a gugli a barátom.
6#: "Hányféle vadászgép van szolgálatban Magyarországon?"
Okoska... Mert bizony csak Magyarországon lehet vadászgép pilóta valaki. Ugye? Ismerősöm Angliában repked, persze neked erről lövésed sincs...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!