Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi idő megtanulni programo...

Mennyi idő megtanulni programozni?

Figyelt kérdés

Kezdőként, és milyen programnyelvet ajánlotok?

Kb. hány óra olyan szintre eljutni, hogy juniorként alkalmazzanak?

2019. nov. 22. 20:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
12%
Java, Phyton, c#, kb 1000 óra, ha van hozza affinitásod, kevesebb, de akkor már csinálnád kérdés nélkül.
2019. nov. 22. 21:32
 2/12 A kérdező kommentje:

1.: Miért, akinek van affinitása, az utána sem jár? :D

Már elkezdtem, egyelőre a megfelelő oldalt keresem. A codeacademy jó nagy megtévesztés. Most a khan academy-t próbálgatom.

Egyébként a python nyelvet választottam ki, de ez még nem végleges, ha esetleg tud valaki tippeket.

Az 1000 óra nem sok, kösz a választ. Ha ennyi energia befektetéssel megkereshetek jövőre 300K nettót, azért az hamar megtérül a gyári melóhoz viszonyítva. Bár én 500 órára tippeltem volna maximum.

2019. nov. 22. 21:45
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
Javahoz nem rossz a SanFranciscoból jöttem (youtube).
2019. nov. 22. 22:23
 4/12 anonim ***** válasza:
88%
#2 De igen, csak proaktívabban. Ezért már egyrészt eleve a választ találja meg mert jobban keres, másrészt nem érdekli, mert saját magának fejlesztget apró, hasznos dolgokat, attól függetlenül hogy hány óra múlva kap csillió pénzt fizető állást..
2019. nov. 23. 00:54
 5/12 A kérdező kommentje:

4.: Attól, hogy nem vagyok belebuzulva az infóba, szerintem még lehetek programozó!

Miért kéne felvennem a csíra mentalitást hozzá?

Ennyi erővel egyébként azokból sem lesz semmi, akik a fősuliról kérdeznek...

Kérdezz rá 1 év múlva, addig pedig ne fikázz, ne írd le az embert! Honnan tudnád azt pont Te, hogy kiből mi lesz? Pár mondat alapján tényleg megtudod állapítani, ennyire okos lennél?

2019. nov. 23. 01:13
 6/12 anonim ***** válasza:
75%
Mi az a csíra mentalitás?
2019. nov. 23. 05:34
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok, de nem fognak csak ugy felvenni valahova. A legtobb multis xegnel van metorprogram vagy valami hasonlo, ahol betanitanak. Szerintem javaval kezd, az megtanit szinte mindent ami kell. Kozbe version management, agile temaba is olvass. Esetleg nezz utana okjknak, de valoszinu hogy gyorsabban betanit egy nagy ceg... Pld a greenfoxos rexruiterek is tanitanak be embereket... Nezz utana ennek a temanak, de jo ha nem tudatlanul mesz egy ilyen ceghez ;)
2019. nov. 23. 07:18
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Kezdőként mindenki a Pythont javasolja, mert könnyű, de szerintem nem tanít meg mindent, vagy hogy fogalmazzak, szóval nem árt egy Java se mellé.

A Java, JavaScript, Python megy a legjobban most, ha most kezdeném, a többit nem is erőltetném.

SQL alapok mindenhol kellenek. Tőlem mindenhol kérdezték, nem egy helyen tesztben is.

Kezdd el otthon egyedül a Pythonnal, aztán ha tetszik, nézz sulit!

Ha munka mellett csinálod, fel kell készülnöd rá, hogy nagyjából abszolút nem lesz életed!

Az 1 éves OKJ-t (iskolarendszeren kívüli) nem javaslom, a 3 hónapos bootcamp-eket sem.

A CodeCool állítólag jó.

Ha szívesen tanulsz matekot is, algoritmusokat is, elméleti alapot is, akkor esti egyetem.

De ott tényleg fel kell készülni arra, hogy nemcsak kódolni fogtok és nemcsak a ma menő nyelveket tanítják.

Nagyon-nagyon kemény világra készülj és nekünk azért igen nehéz ezzel elhelyezkedünk.

2019. nov. 23. 08:20
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi az hogy nehez elhelyezkedni? Ha van tapasztalatod par ev kb 1 meterrol elengeded a cvd es 2 recruiter ugrik ala
2019. nov. 23. 08:22
 10/12 anonim ***** válasza:
87%

Én próbálkozom az elhelyezkedéssel, hihetetlenül nehéz és még másoknak is a környezetemben.

"ha van tapasztalatod" - tapasztalattal születünk, ugye?

2019. nov. 23. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!