Okj-n vagyok, abba fogom hagyni, de nem tudom mit dolgozzak ?
Hali, tavaly erettsegiztem es iden kereskedoi okjn vagyok amin sok felesleges tanulni valo van es mar az erettsegi eveben is szanalmasnak tartottam az oktatasi rendszert, ami iden sincs maskepp, eleg hulyesegeket is tanulunk amihez nincs lelki erom, nem szivesen jarok be, nem erzem bent jol magam ezert nem is jarok be. egyebkent szerintetek mennyit er egy okj? szoval dolgozni szeretnek. erdekelnelne modellkedes, szineszkedes, de ezekhez is ismerettseg kell meg valakinek a valakije mindig elonyben van. meg szinmuveszeti stb.nem tudom h mi erdekelne, mert latatlanban rengeteg minden mas mint elesben, es sokmindennek a mukodeserol nem is tudok. anyukam szerint majd az elet hozza, ismerkedjek, kapcsolatok stb es minden jon majd magatol . egyebkent ertek az emberekhez, nyitott vagyok, kozvetlen mindenkivel. Jo dumam van, hatarozottsag jellemez. De nem tudom hogy mit kene dolgozzak.18 vagyok, jogsit egyelore nem szeretnek. van egy kis felretett penzem ( 500.000ft ) ebbol valami vallallkozason gondolkozom, de meg nem jutott eszembe otlet, hogy mi legyen a tevekenyseg.
szerintetek jo otlet, hogy otthagyom az okjt? (nem mintha mar lenne visszaut, eleg sok a hianyzasom😅)
bocsi, ha hosszu lett
varom a valaszaitok :) (?)
18f
"nem ertem miert szamit ennyire a papir :( szerintem sokkal fontosabb kene legyek a kisugarzas, az elso illetve utolagos benyomas, stb. namindegy ez van."
Nem járnál jobban azzal sem. Az írásképed alapján hanyag vagy és lusta. A tartalom ugyanezt mutatja.
Mondjuk a kereskedői papír pont hasznos lehet ha vállalkoznál. Amúgy mi az elképzelés? Mit vállalkoznál? Tudod ahhoz is kérnek végzettséget, ha pedig nincs, akkor alkalmazni kell olyat, akinek van, az meg nagy költség.
Ha van nappalis diákod a suli m9tudsz dolgozni is diákszövetkezeteknél.
"a gyereked sztorijat leszamitva koszonom a valaszod,"
Hát, sajnálom, hogy nem értetted meg a lényeget: itt nem a gyerekemmel való dicsekvésről szól a dolog, hanem arról, hogy ha valaki KOMOLYAN VESZI A DOLGOKAT, akkor jut egyről a kettőre - ha nem, akkor kizárja magát a dolgokból. Te mindjárt 2 munkalehetőségből zárod ki magad: kereskedő OKJ nem kell, (vállalkozás, boltvezetés), jogosítvány nem kell.
Saját magad előtt zárod be a lehetőségeket.
X - factor meg ilyenek meg nem egy biztos megélhetés: nagyon keveseknek sikerül hosszútávon megmaradni a pályán - ez csak egy átmeneti csillogás, aztán, ha lejár a szerződés, új "ideálok" kellenek, s szép lassan a feledés homályába kerülnek...
De nyugodtan megnézheted Aurelio pályáját is: a való Világ "sztár" hová jutott az évek alatt (mondjuk én sokáig azt sem tudtam, kicsoda, mert nem nézek ilyeneket)
Én anno azért hagytam félbe egy okj-t, mert kellett a pénz, egyre többet dolgoztam mellette, sulira nem volt már energiám.
Írtam privit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!