Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Okj-n vagyok, abba fogom...

Okj-n vagyok, abba fogom hagyni, de nem tudom mit dolgozzak ?

Figyelt kérdés

Hali, tavaly erettsegiztem es iden kereskedoi okjn vagyok amin sok felesleges tanulni valo van es mar az erettsegi eveben is szanalmasnak tartottam az oktatasi rendszert, ami iden sincs maskepp, eleg hulyesegeket is tanulunk amihez nincs lelki erom, nem szivesen jarok be, nem erzem bent jol magam ezert nem is jarok be. egyebkent szerintetek mennyit er egy okj? szoval dolgozni szeretnek. erdekelnelne modellkedes, szineszkedes, de ezekhez is ismerettseg kell meg valakinek a valakije mindig elonyben van. meg szinmuveszeti stb.nem tudom h mi erdekelne, mert latatlanban rengeteg minden mas mint elesben, es sokmindennek a mukodeserol nem is tudok. anyukam szerint majd az elet hozza, ismerkedjek, kapcsolatok stb es minden jon majd magatol . egyebkent ertek az emberekhez, nyitott vagyok, kozvetlen mindenkivel. Jo dumam van, hatarozottsag jellemez. De nem tudom hogy mit kene dolgozzak.18 vagyok, jogsit egyelore nem szeretnek. van egy kis felretett penzem ( 500.000ft ) ebbol valami vallallkozason gondolkozom, de meg nem jutott eszembe otlet, hogy mi legyen a tevekenyseg.

szerintetek jo otlet, hogy otthagyom az okjt? (nem mintha mar lenne visszaut, eleg sok a hianyzasom😅)

bocsi, ha hosszu lett

varom a valaszaitok :) (?)

18f

2019. nov. 19. 02:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Egy biztos: anyukádnak nincs igaza abban, hogy majd történnek a dolgok. Ha nem csinálsz semmit, anyád nyakán fogsz élősködni 40 évesen is.

Ha nem érdekel ez az okj, hagyd ott. De keress mást, amit tanulhatsz. Mert képzetlenül sehová nem fogsz kelleni.

500e meg egy vállalkozáshoz édeskevés.

A színészkedés, modellkedés vonal annyira tré, hogy inkább nem is reagálok rá.

2019. nov. 19. 05:11
 2/15 A kérdező kommentje:

nem anyukammal elek, elvaltak regota es apammal nem valami jo a viszonyom. tulzas h eloskodnek.

akarok kepzest de nemtudom minek tudnam elkepzelni magam, ki kene probalnom dolgokat, es ami tetszik...

2019. nov. 19. 05:58
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a papírorientált országban muszáj valami szakmát szerezned, mert az érettségi lószart se ér, az csak belépő a komolyabb szakmákhoz. Jövőre egy csomó szakmát megszüntetnek, összevonnak, szóval nagyon gyorsan találd ki, miben akarsz dolgozni,talán tudsz váltani. Amúgy hiába értesz valamihez, ha nincs papírod nem fogsz annyi fizetést kapni, rosszabb esetben nem vesznek fel.
2019. nov. 19. 07:01
 4/15 A kérdező kommentje:

nem ertem miert szamit ennyire a papir :( szerintem sokkal fontosabb kene legyek a kisugarzas, az elso illetve utolagos benyomas, stb. namindegy ez van. nemtudom akkor. most a barista kepzest nezegetem, / nezelodok es ismerosokkel beszelgetek

koszi a valaszod:)

2019. nov. 19. 07:14
 5/15 anonim ***** válasza:
50%
Igy max segedmunka ledz
2019. nov. 19. 07:19
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Tele van a kérdésed is ellentmondásokkal - olvasd vissza:

"kereskedoi okjn vagyok amin sok felesleges tanulni valo van...nem szivesen jarok be, nem erzem bent jol magam ezert nem is jarok be."

"egyebkent ertek az emberekhez, nyitott vagyok, kozvetlen mindenkivel."

Nos, ha ez így lenne, akkor legalább a suliban jó kapcsolataid lennének - a gyerekem se a tanulnivalóért járt be, hanem a társaságért :D

"... hatarozottsag jellemez. De nem tudom hogy mit kene dolgozzak...."

"... jogsit egyelore nem szeretnek."

Pedig azzal megnőne a munkalehetőséged, ráadásul, ha vállalkozáson töröd a fejed, akkor is jól jön.

"nem ertem miert szamit ennyire a papir"

Pl. ezért is nagy butaság, hogy nem jársz be a kereskedő OKJ-re, mert ha valamivel, akkor azzal aztán igazán lehet vállalkozást indítani - pont ez kell pl. egy bolt nyitásához.

Anyukádnak nincs igaza, hogy majd lesz valami.

Agyerekem zenél, mégsem azt "tettük meg" főfoglalkozásnak, hanem szerzett egy szakmát, épp a kereskedő OKJ-t végezte Ő is, még el sem végezte, már felhívta egy ismerős, hogy nem menne- e hozzá dolgozni?

Munkahely 10 percre a lakástól, munkaidő normál hétfőtől péntekig 8-fél 5-ig és pályakezdőként tűrhetően keres. Mivel itthon lakik, havi 100 ezret félretesz, pedig haza is ad a rezsibe.

Ha kicsit "értelmesebben" gondolkoznál, akkor Te is eljuthatnál ide (1 év alatt 1 millió félretett pénz, kényelmesen, évente több nyaralás, külföldi út, stb.)

Persze, "kényelmesebb" munka nélkül pénzt keresni - de ez nem mindenkinek adatik meg: ahhoz vagy szerencse vagy kapcsolatok kellenek.

Tanuld meg: ahhoz, hogy boldogulj az életben, TENNI KELL ÉRTE!! - nem csak sodródni az árral, "majd lesz valami" címszóval.

2019. nov. 19. 08:17
 7/15 A kérdező kommentje:
nem azert nem erzem bent jol magam mert nem jovok ki a tarsasaggal. hanem nem szeretem az intezmenyt magat, a helyet, a helyzetet. vannak barataim meg haverjaim akikkel a tarsasagi szuksegletem kielegull, ha a fiad ezt csak az iskolaban eli meg es ezert jar be fokent, azt is teljesen megertem.
2019. nov. 19. 08:24
 8/15 A kérdező kommentje:
a hatarozottsagot az emberi kapcsolatokra ertettem, valoban nem derul ki a szovegkornyezetbol. a nemtudom mit kene dolgozzak pedig a tudatlansagnak es a tapasztalatlansagnak koszonheto
2019. nov. 19. 08:25
 9/15 A kérdező kommentje:

‘’Ő is, még el sem végezte, már felhívta egy ismerős, hogy nem menne- e hozzá dolgozni?

Munkahely 10 percre a lakástól, munkaidő normál hétfőtől péntekig 8-fél 5-ig és pályakezdőként tűrhetően keres. ’’

csakhogy nem mindenkit hivnak fel az ismerosei munkaajanlattal. foleg 10percre hazulrol:D

tulajdonkeppen o okj mellett dolgozik napoal? vagy mi

2019. nov. 19. 08:30
 10/15 anonim ***** válasza:

Ja, bocs, nem pontosan írtam: május közepén, mikor még le sem vizsgázott, de már az írásbeli megvolt, hívta fel az ismerős, hogy ha végzett, menne-e hozzá dolgozni.

És igen, nem mindenkit hívnak fel, de ha nem végzed el a sulit, akkor ESÉLYED SINCS arra, hogy felhívjanak.

Még valami: tudod, miért hívta fel az ismerős? Mert TUDTA, hogy a gyerekem JÓL DOLGOZIK. Megbízható, jó munkaerő.

Szakgimnázium alatt 4 gyakorlati helye volt - mindegyiknél azt mondták, hogy bármikor visszamehet hozzájuk is.

Vállalkozáshoz is hasznos lenne a kereskedő OKJ-d - de Te tudod, mit akarsz...Céltalanul lődörögni az életben vagy célokat kitűzni és megvalósítani?

De ha nem tűzöl ki célokat, nem lesz szakmád, piacképes tudásod (mert az érettségi önmagában nem az) akkor ne csodálkozz, ha érettségivel is egy gyártósoron találod majd magad.

2019. nov. 19. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!