Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Számlanyitás Ausztriában vagy...

Zsófia_99 kérdése:

Számlanyitás Ausztriában vagy itthon?

Figyelt kérdés

22 éves vagyok, Sopronban élek.

Decembertől kezdve minden nap át fogok járni Bécsbe, mert ott találtam számomra megfelelő munkát.

A gond csak az, hogy nem rendelkezem bankszámlával és nem tudom milyet lenne érdemes nyitni.

Természetesen euróban kapom majd a fizetésem (2500 €), viszont Magyarországon fogok bevásárolni.

Ti mit ajánlanátok? Hol érné meg a legjobban számlát nyitnom?

2019. nov. 15. 15:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Ez elsősorban attól függ, hogy a munkáltató hajlandó-e egyáltalán külföldi bankszámlára utalni a fizudat. Szerintem nem nagyon, mert az elég drága móka, így marad az osztrák számla.
2019. nov. 15. 15:21
 2/6 anonim ***** válasza:
51%
A kérdéssel egy sor irreleváns információt is megtudhattunk rólad.
2019. nov. 15. 16:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha a munkáltatód osztrák és nem készpénzben kapod a számlát, akkor mindenképpen osztrák bankszámlát nyiss - akkor is, ha itthon vásárolsz be. valószínűleg a munkáltatód is "kötelezni" fog rá.
2019. nov. 15. 16:44
 4/6 anonim ***** válasza:

" nem készpénzben kapod a számlát"

Pardon :D Helyesbítek: nem készpénzben kapod a fizetésedet.

2019. nov. 15. 18:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Zöldségeket írnak... Faterom 5 évet dolgozott osztrákban. Ne a magyar munkaadókból kell kiindulni. Konkrétan vagy 4 szállodában dolgozott fatert, egyiket sem érdekelte hova utal. Kivéve egy észak olaszban, ott csekken adtak a fizut.
2019. nov. 15. 19:13
 6/6 anonim válasza:
Nem minden munkáltató repes az örömtől, ha mahyar számlára kell utalnia. Erste, raifaissen, oberbank, ezek úgy kb korrektek. Üdv, szintén Sopronból.
2019. nov. 21. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!