Kiemelkedő ha valakinek 25 évesen saját lakása és kocsija van Magyarországon?
Mondjuk egy 30 milliót érő lakás, meg 4-5 milliót érő kocsi.
Maga a "tény" érdekel, azt tegyük félre hogy önerőből/örökölte/szülők által/külföldi munkával/nyeremény.
Amennyiben hitelmentes, akkor igen, az.
A magyar *háztartások* (= férj + feleség) átlagvagyona 2017-ben 27,1 millió volt. Ha hozzávesszük, hogy az illetőnek egyedül van ekkora vagyona, ráadásul fiatalon, karrierje elején, akkor átlag felettinek tekinthető.
Top 1% a 25 év körüliek között.
Nekem 26 évesen 4 millió ft félretett pénzem van és még ilyen embert se nagyon ismerek másikat személyesen a korosztályunkban (egy-két kivétellel) sok-sok tucat emberből, nemhogy olyat, akinek nagyságrendileg ennél tízszer több vagyona van.
Igen.
De ez sok más országban is kiemelkedő lenne.
Ennyi idősen, magas fizetéshez kell minimum egy diploma. Tehát az illető 22 évesen kezdhetett leghamarabb dolgozni.
Akkor félretett nettó 972.000 Ft-ot havonta, ha anyuéknál lakott, akkor keresett mondjuk 1.200.000 Ft-ot :D Kezdőként. Szóval igen, kiemelkedő.
Ha viszont kapta vagy nyerte, akkor mitől emelkedne ki? Akkor szerencsésebb, mint az átlag 25 évesek, de ennyi.
Ha papa, mama vette akkor azaz ő érdemük, nem azé, aki kapta :D
Ha szomszéd gyereke nyer a matek versenyen, ahhoz neked mi közöd van. Max egy lépcsőházba laktok, ennyi. :D
"Ennyi idősen, magas fizetéshez kell minimum egy diploma. Tehát az illető 22 évesen kezdhetett leghamarabb dolgozni.
Akkor félretett nettó 972.000 Ft-ot havonta, ha anyuéknál lakott, akkor keresett mondjuk 1.200.000 Ft-ot :D Kezdőként. Szóval igen, kiemelkedő."
Vagyis 6 évvel később kezdene el dolgozni mint egy szakmunkás. Azok többsége is külföldön kezd. Teljes ellátás (szállás, étkezés, uti ktg térítés ) mellett félre tud tenni havi 5-600.000-et kezdő pozícióban is, 9 év alatt, meg felmehet ez 1 millió körülire is.
Ha kiszámolod 9 év alatt még a kezdő fizetéssel 86 millió/év megtakarítás ) is simán hozza ezt egy jó szakmunkás, aki addigra már vezető pozícióban van 1M Ft/hó alkalmazotti fizetéssel is akár külföldön, amiből itthon akár több ingatlant és autót is vehet magának
( saját tapasztalat ).
Az hogy 25 évesen valakinek saját kocsija van az nem kiemelkedő. Mondjuk a 4-5 milliós kocsi azért már igen (de önmagában a kocsi az nem). Az pedig, hogy még akár egy 30 milliót érő lakása legyen, az végképp kiemelkedő. 30 éves kor alatt ebben az országban képtelenség a saját ház. Kivéve ha örökli az illető vagy nyeri. Hitelre sem sok 30 év alattinak van ilyen lakása (max akkor tudom elképzelni, ha IT területen dolgozik és van nettó 5-600 000-es fizetése.)
28 éves létemre nekem is csak 4 millió Ft félre tett pénzem van (plusz mellette 3 éve fizetek LTP-t, meg tavasz óta szabad felhasználásút meg nyugdíjbiztosítást). Kocsim van, de jövőre már 30 éves lesz. Igaz, én ezt felújítottam, tehát nem egy széthullott rozsdás tragacsra kell gondolni.
Nettó 300-at keresek (januártól 330-ra emelkedik a fizum), de még így is full csórónak érzem magam. És tudom, sokan még ennek a töredékét sem keresik meg. Én sokszor reménytelennek érzem a helyzetem akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!