Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hosszútávon melyikkel lehet...

Hosszútávon melyikkel lehet boldog az ember?

Figyelt kérdés

Nincs középút, csak ez a kettő lehetőség van ebben a kérdésben!

1.: Jó fizetés, meg lehet belőle élni, lehet spórolni is. Viszont a munkádat utálod, a kollégákkal kölcsönös az ellenszenv, utálsz bemenni.

2.: A fizetés elég gyenge, a szüleid/párod nélkül nem tudnál megélni, meg kell tanulnod spórolni, nélkülözni (nem kaját, de mondjuk drága hobbikat). Viszont szereted a munkákat, jól kijössz a kollégákkal, nem is munkának hívod, hanem hivatásnak.

Esetleg jöhetnek tapasztalatok is :)

2019. nov. 11. 09:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Ennyire nem lehet ezt kisarkítani. Az meg,hogy mi a jó és mi a gyenge relatív. A fizetés gyakorlatilag lényegtelen.Aki nem tanult meg bánni a pénzel úgysem tud félretenni soha egyetlen ft-ot sem.Elég egy-két káros szenvedély,egy-két drága hobbi,egy-két fölöslegesen fölvett hitel,egy-két(sok) értelmetlenül és átgondolatlanul megvett f...ság és huss havi 1m is úgy el lehet tapsolni,hogy hó végén már a küszöböt rágod...Ugyanakkor havi 2 kilóból is nyugodtan lehet félretenni ha tudod kezelni a pénz.

Bő 20 év munkatapasztalattal a hátam mögött egyértelműen a 2. verzió.

2019. nov. 11. 10:24
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére nem fekete és fehér a világ.

Van jó fizetésű meló, amiben nem kell megszakadni.

2019. nov. 11. 12:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki gyerekkel akar foglalkozni, akkor bölcsödei, óvodai vagy iskola tanítói valamit fog elvégezni, és bevállalja a 2-est.

A többiek számára én az 1-est választanám. Ilyen nem létezik, hogy a kollégákat biztos, hogy utálni fogod. 1-2 évente tudsz munkahelyet váltani, és előbb-utóbb találsz egy közepesen normálisat minimum.

2019. nov. 11. 13:09
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Bár relatíve szeretem a munkámat, de tulajdonképpen az 1-es úton indultam el. Lemondtam a doktori tanulmányaimról, inkább beálltam multis dolgozónak, máig ezt csinálnom, pedig az egyetemi katedra lenne most is a mindenem. De havi százból éhezni sem érdemes.
2019. nov. 11. 14:39
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

2-es.

Mert: ha utálsz bemenni, utálod a munkádat, a kollégáidat is és az egész életedet is utálod így, akkor a több pénz nem fogja kárpótolni az elveszített és lerobbant egészségedet, mert előbb-utóbb bizony az ilyen környezet megbetegít, szóval hosszú távon minden lehetsz így, csak boldog nem.

2019. nov. 11. 17:46
 6/7 anonim ***** válasza:

"Aki nem tanult meg bánni a pénzel úgysem tud félretenni soha egyetlen ft-ot sem."

"2 kilóból is nyugodtan lehet félretenni ha tudod kezelni a pénz"

Azért tegyük hozzá, hogy ebben is van némi sarkítás. Mert nyilván van akinek a világ pénze sem elég, de nem mindegy, hogy havi 200-ból 50-et tudsz félretenni, és azzal 10 év múlva sem leszel előrébb, vagy van miből költeni és spórolni is.

2019. nov. 11. 22:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Amennyiben csak szimplán lerakok havi 50 rugót az 10 év múlva 6 milla. Az a nullától egész pontosan 6 millióval TÖBB :-)
2019. nov. 14. 12:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!