Ha lejár a munkanélküli segély (90 nap) azután már zsebből kell fizetnem a TB-t?
Igényelheted az államkincstártól hogy fizessék helyetted, ha nincs semmi bevételed csak gyes vagy csp.
Én igényeltem, egy évre biztosított vagyok így.
7es, ne haragudj, de most intéztem a papíromat, megkérdezték hogy a velem egy háztartásban élőkkel együtt mennyi a bevételem. Természetesen az egyenesági leszármazottaim, nem pedig a társbérlőimről volt szó. Így kaptam mentesítést.
De már bocs, nem fogják átvállalni a tb fizetést, ha szülőkkel lakik valaki, mert akkor nyilván nem rászorult.
Én viszont egyedül vagyok gyerekkel.
6# voltam.
7-es (nem a 6-os vagyok)
A szociális törvény alapján az egy háztartásban élő családtagok jövedelmét vizsgálják. Fent törvény szerint:
"c) * család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége;
d) * közeli hozzátartozó:
da) a házastárs, az élettárs,
db) * a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti gyermek, örökbe fogadott gyermek, mostohagyermek és a Ptk. szerinti gyermekvédelmi nevelőszülő által e jogviszonya keretében nevelt gyermek kivételével a nevelt gyermek (a továbbiakban: nevelt gyermek),
dc) * korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, mostoha-, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt (a továbbiakban: fogyatékos gyermek),
dd) * a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, a szülő házastársa vagy élettársa, valamint a db) vagy dc) alpontban meghatározott feltételeknek megfelelő testvér;"
A te gyereked bizonyára a fenti pontok valamelyikébe tartozó (merem kockáztatni, hogy kiskorú)
A kérdező viszont minimum 25 éves, de inkább több.
Így a szülei nem számítanak a jövedelem meghatározásakor még akkor sem, ha esetleg együtt laknak (amit nem tudunk)
Le lehet pontozni, mert itt divat a törvényt is lepontozni, de attól még nem számítják bele a szülők jövedelmét.
Ha valaki esetleg el szeretné olvasni, itt megtalálja a vonatkozó törvényt:
A szoc.törvény végrehajtási rendelete pedig egyértelműen leírja az aktív korúak támogatása részben:
"(1a) * A kérelemnyomtatvány tartalmazza
a) az Szt. 18/A. § a)-c) pontja szerinti adatokat,
b) a kérelmező, a vele azonos lakcímen élő házastárs, élettárs és a velük egy háztartásban élő gyermek jövedelmére vonatkozó adatot,
c) az aktív korúak ellátására jogosító feltételek fennállására vonatkozó adatot,"
Szó sincs a szülő(k) jövedelméről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!