Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha munkanélküli lesz az...

Ha munkanélküli lesz az ember, akkor milyen lépéseket kell megtennie? (TB, munkanélküli segély, ilyenekre gondolok)

Figyelt kérdés
Már másnap mentem munkaügyi központba bejelentkezni. De nem tudom,hogy ennyi elég-e? Kell-e mást is intézni?
2019. aug. 29. 10:17
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

Beviszed a papírjait, ha jogosult vagy álláskeresésire, akkor gondolom azt is megigényelted. Kaphattál egy időpontot a következő pofavizitre, arra el kell menni. Ha idő közben lett munkád, akkor is be kell menni szólni, hogy vegyenek ki a rendszerből. Amúgy ha indul tanfolyam area tudsz jelentkezni, bár a felvétel egyéni elbíráláson alapul.

A munkaügyiből kapott igazolással tudsz a helyi önkormányzat szociális osztályán FHT-t igényelni (foglalkoztatást helyettesítő támogatás), anno mikor kaptam 22 800 Ft volt havonta, nem tudom most mennyi, de nem lehet sokkal több.

2019. aug. 29. 10:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezt a 22ezret mikortól kaphatja az ember? HA a munkanélküli segély lejárt?
2019. aug. 29. 11:08
 3/6 anonim ***** válasza:
71%

"Ezt a 22ezret mikortól kaphatja az ember? HA a munkanélküli segély lejárt?"

Csak szólok, hogy minél tovább vagy munkanélküli, annál nehezebb lesz visszamenni a munkaerő piacra - szóval én a helyedben nem játszanék hosszútávú munkanélküliségre - arról nem beszélve, hogy 22.800 ft leginkább semmire sem elég (mondjuk a minimálbér sem)

Nem a munkanélküli lejárta után lehet igényelni, hanem 1 év regisztrált munkanélküliség után, de van még egy csomó feltétele, melyet itt megtalálhatsz:

[link]

2019. aug. 29. 11:16
 4/6 anonim ***** válasza:
34%
én csak a TB-t átvállaltatom, de munkaügyibe nem megyek érthető okoknál fogva.
2019. aug. 29. 13:29
 5/6 A kérdező kommentje:

Nyilván tudom, hogy nem sok pénz és hogy vissza kell menni dolgozni.

Utolsó válaszoló: milyen érthető okok miatt?

2019. aug. 29. 13:32
 6/6 anonim ***** válasza:
84%
Mondjuk mert nem jogosult az álláakeresési támogatásra, mert nem volt annyi munkaviszonya vagy nem akar kapcsolatot tartani.
2019. aug. 29. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!