Meddig jár munkanélküli segély?
Nem. Ha egyetemre jársz, akkor diák vagy, nem munkanélküli.
Amúgy felvettek az egyetemre, mert épp tegnap volt a pontszámok kihirdetése.
Két és fél három hónapra szokták megítélni.
"FOGALOM MEGHATÁROZÁSOK ( az ellátásra való jogosultság szempontjából) : ÁLLAMI FOGLALKOZTATÁSI SZERV: a járási (fővárosi kerületi )kormányhivatal foglalkoztatási osztálya. ÁLLÁSKERESŐ : az a személy, aki a) a munkaviszony létesítéséhez szükséges feltételekkel rendelkezik, és b) oktatási intézmény nappali tagozatán nem folytat tanulmányokat,"
Szóval ha nappali tanulói jogviszonyt létesítesz akkor bukta.
Amíg nem iratkoztál be és nincs jogviszonyod kaphatsz álláskeresési járadékot a munkaügyitől. Elvileg 2,5-3 hónapig jár, de nem kötelező mindet igénybe venni, szóval akár 1 habit is felvehetsz.
Viszont, amint
Amint beiratkoztál már diák leszel. Alant a lehetőségeid:
Egyetemről kaphatsz kollégiumot, szociális támogatást, ösztöndíjat.
Városod önkormányzatától Bursa-t.
Államtól diákhitelt.
Vagy még fogható magad és szabadidődben mehetsz diákmelózni.
1.- Az álláskeresési támogatás max 90 napig adható.
2.- Ha a tegnapi ponthatároknál derült ki, hogy felvettek, akkor legkorábban ma adtad be a felmondásod, ami azt jelenti, hogy 30 nap a felmondási idő.
3.- ha 30 nap a felmondási idő, akkor a munkaviszony megszűnése után már nem sokkal nappali tagozatos diák leszel , így tehát teljesen felesleges a munkaügyire menned.
Augusztus 13.án szűnik meg a munkaviszonyom. Igen felvettek egyetemre de a diákigazolványt sem egyből kapja meg az ember tehát ameddig az nincs addig munkanélküli vagyok. Csak azt szeretném tudni hogy ez hogy dolgoztam valamiféle támogatást jelenthet-e.
Köszi a gyors válaszokat!
Nem a diákigazolvány kézhez kapásától, hanem a beíratkozástól kezdve vagy nappali tagozatos diák. A beiratkozások kb aug végén, szept első hetében vannak.
Következésképpen kb. 2 hétre kaphatnád az álláskeresési támogatást. Bemész, vársz baromi sokat, bejelentkezel, lepapírmunkázzátok az egészet, aztán 10 nap -2 hét múlva megint bemész, hogy kijelentkezz.
Ha nem kapod meg a munkahelyedtől az utolsó napon a kilépő papírokat, csak mondjuk 5 munkanap múlva, akkor mindez 1 hétre, vagy még annyira sem redukálódik.
Attól a pillanattól fogva, ahogy beiratkoztál, AZONNAL ki kell jelentkezned a munkaügyi központból (vagy még előző nap).
Igen de kapna kb 10nap ellatast, viszont a kerdes az, mi lenne a maradekkal. Amit ugye egybe lehet igenyelni(80%) ha kozben talal munkat.
Vajon ilyenkor is jar, ha ujra nappali tagozatos diak lett es mondjuk bemutatja a diakjat?
Mert a törvény szerint jar neki az ellatas az osszes napra amit igazolni tud a korábbi munkajaval. Az egyetem vegere meg nyilvan elevulne.. Erdemes utana erdeklodni, mert az egy szep osszeg lehetne igy az egyetem elejere
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!