Pénteken legkésőbb oda kell adni a fizetést ha 10-e vasárnap?
Szombat vasárnap biztos nem fizetnek, de 10-ig meg kell kapni a bért, vagyis 8. péntek oda kell adják? Mert itt azt mondják jövő hét hétfőn lesz fizetés.
Most akkor vagy én nem értem a jogszabályt vagy a cég szarik rá, de nem 8. péntek kéne fizetésnek lennie?
Elvileg hónap 10-én már a számládon kell lennie a pénznek, ha jól tudom. Tehát igen, ha 10-e nem munkanap, akkor előtte pénteken utalják.
(Nálunk máshogy van, mi hó 2-a és 5-e között kapjuk, szóval nálunk belefér az esetleges csúszás, ha pont ott egy hétvége, szóval nem vagyok benne biztos.)
Igen, pénteken kell adják legkésőbb.
De azért sok helyen előbb szoktak. Sőt, nálunk már múlt héten utaltak(Okt 31), mert különben csak 4-én tudták volna.
Szerintem egyébként total semmi jelentősége pár napnak, hiszen alig kapnál kamatot arra a pár napra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!