Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pénteken legkésőbb oda kell...

Pénteken legkésőbb oda kell adni a fizetést ha 10-e vasárnap?

Figyelt kérdés

Szombat vasárnap biztos nem fizetnek, de 10-ig meg kell kapni a bért, vagyis 8. péntek oda kell adják? Mert itt azt mondják jövő hét hétfőn lesz fizetés.

Most akkor vagy én nem értem a jogszabályt vagy a cég szarik rá, de nem 8. péntek kéne fizetésnek lennie?

2019. nov. 7. 08:29
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg hónap 10-én már a számládon kell lennie a pénznek, ha jól tudom. Tehát igen, ha 10-e nem munkanap, akkor előtte pénteken utalják.

(Nálunk máshogy van, mi hó 2-a és 5-e között kapjuk, szóval nálunk belefér az esetleges csúszás, ha pont ott egy hétvége, szóval nem vagyok benne biztos.)

2019. nov. 7. 09:09
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg oda kell de ha nem kapod meg se leaz következménye
2019. nov. 7. 10:25
 3/6 A kérdező kommentje:
tisztában vagyok vele hogy ha nem adják oda 10-ig akkor se lesz semmi mit tehetek semmit. Ha nagyon ugrálok kirúgnak.
2019. nov. 7. 10:49
 4/6 anonim ***** válasza:
Jol latod maradj csendben
2019. nov. 7. 10:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Csendben nem fogok maradni de kérdés mit érek el vele azon kívül hogy semmit.
2019. nov. 7. 11:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, pénteken kell adják legkésőbb.

De azért sok helyen előbb szoktak. Sőt, nálunk már múlt héten utaltak(Okt 31), mert különben csak 4-én tudták volna.

Szerintem egyébként total semmi jelentősége pár napnak, hiszen alig kapnál kamatot arra a pár napra.

2019. nov. 7. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!