Visszautasíthatok béremelést kulturáltan szankciók nélkül?
Ezt ne téveszd össze az egyoldalú szerződésmódosítással, mert ez nem az a kategória.
Béremeléshez nem kell a dolgozó hozzájárulása. Egyszerűen csak közli írásban a munkáltató, hogy X. Y. naptól ennyire emelte a bérét és kész. Még csak aláírnia sem kell a dolgozónak.
Ha aláírja, akkor nem a módosítást írja alá, hanem azt, hogy írásban átvette az erről szóló értesítést.
Ahhoz kellene a dolgozó hozzájárulása, ha csökkenteni szeretné a munkáltató a bérét. Azt egyoldalúan már nem teheti meg, csak akkor, ha a dolgozó aláírja hozzá a szerződésmódosítást.
"Azt egyoldalúan már nem teheti meg, csak akkor, ha a dolgozó aláírja hozzá a szerződésmódosítást."
Én nem írtam alá ilyet mégis módosították a bérem lefelé egyoldalúan. Akkor ez hogy volt? Odajöttek és közölték aláírod vagy ha nem, akkor nem írod, de akkor se fizetünk többet. És nem is fizettek.
Ja . és mit tehettem volna? Ha leállok hőbörögni (akár helyben akár bíróságon ) mostanra már állásom se lenne.
Még kevesebb bérrel se.
Én ilyennel nem tudok mit kezdeni. Már bocsi. :)
Jár Neked egy bizonyos összeg, és a legnagyobb természetességgel veszed tudomásul, hogy nem azt kapod meg, mert már egy megszokássá vált, hogy mindenki azon parázik, elveszti az állását.
Nos, pontosan erre épít a sok nyomorék munkáltató és pontosan azért hiszi, hogy mindent megtehet.
Ilyen alapon eljutunk lassan odáig, hogy tényleg mindenki ingyen fog dolgozni, mert Úr Isten, mi lesz, ha még a végén kinyitom a számat, ha valami nem a megállapodásnak megfelelően történik?
Ha Neked ez jó, hát tedd azt. Csak sajnálni tudlak.
Helyette inkább uccu neki a kormányhivatalokban található munkaügyi hatósághoz és tegyél panaszt. Meg fogod kapni a rendes béred utána, persze csak akkor, ha nem írtad alá a bércsökkentésről szóló megállapodást. :)
"Meg fogod kapni a rendes béred utána,"
És vajon ha ezt megteszem RÖGTÖN Vagy AZONNAL rúgnak ki amiatt mert merészeltem feljelenteni a céget?
"ert Úr Isten, mi lesz, ha még a végén kinyitom a számat, "
MEGMONDOM mi lesz ha kinyitom a számat. KIRÚGNAK. ez lesz. Semmi extra semmi mágia csak simán kalap kabát.
Sose gondoltad volna mi?
Tegyél fel saját kérdést, trollkodj ott. Bár ott is telibeszarjuk a nyomorod.
Aki akar, változtat. Te csak nyafizni akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!