Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A multinacionális cégek...

A multinacionális cégek általában miért az employer brandingot nyomják bérfejlesztések helyett?

Figyelt kérdés

A multik, ahol eddig dolgoztam, ott úgy működött, hogy kialkudtál egy fizetést, majd az a fizetést dobták meg évente egy kicsit.Bruttó Egyes helyeken 20-30 ezerrel vagy pár százalékkal, a legjobb ahol voltam, ott évente 4-5 százalékos emelés volt.

Ha meg egy értékes munkaerő, aki kulcsfontosságú projektben felmondott, sohasem marasztalják.

Viszont ezek a cégek, nyomják ezerrel az employer brandingot.Azaz gyümölcsnap , privát EÜ szolgáltatás....stb

Ha többet fizetnének, akkor abból a fizetésből mindenki eldönthetné,hány banánt és ananászt eszik vagy, hogy melyik magándokihoz akar elmenni.

"Motivációnak" meg adnak egyszeri prémiumot.Nagyon olcsón akarnak "motiválni".

Egyszer meg is mondtam a felettesemnek,hogy sokkal inkább motiváló lenne 15 százalékos béremelés, mint egy hűtőszekrény ára.

2019. nov. 1. 15:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
26%

Hangsúlyozom mégegyszer, nincs diplomám.

Nem várok el diplomás bért, nem vagyok nagyravágyó.

Itt ülsz a gyakori előtt te is egész nap, minden vagy, csak boldog ember nem, és azt gondolod, a pénz kárpótol?

Dehogy kárpótol. Nincs életed, nincs családod, ha egy ünnepnapon is gyakorizol. Na, a diploma aztán tényleg mindenre jó!

Első gondolatom egyébként az volt, hogy 700 ezret írok.

És a nyakamat ettem volna rá, hogy pontosan ez lesz a válasz: téged nem érdekel, hogy mit hiszek el és mit nem.

Tipikus reakció, mikor valaki vetít, és továbbra is kamuzik. Mindenki így reagálna ilyen esetben.

2019. nov. 1. 18:18
 12/14 anonim ***** válasza:
29%
Mert olcsóbb.
2019. nov. 1. 18:30
 13/14 anonim ***** válasza:
26%

#11 ez a tipikus reakció igazából, hogy kamusnak hívsz mindenkit, aki nem olyan csicska az életben, mint te :)

Úgy tűnik már hisztiből reagálsz :)

2019. nov. 1. 18:53
 14/14 anonim ***** válasza:
26%

"Nincs életed, nincs családod, ha egy ünnepnapon is gyakorizol. Na, a diploma aztán tényleg mindenre jó!"

Hát ja, ne haragudj már, hogy huszonévesen még nincs családunk, meg leülünk este gyakorizni.

Te retardált vagy egyébként?

2019. nov. 1. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!