Magyarországon, hogyhogy sok diplomásnak nehezen megy?
Én egy német multinál dolgozom.
Napi szinten kapcsolatban vagyok az anyacéggel, emiatt, illetve hivatalos utazások során megismertem a kinti kollégákat.
Németországban egy gazdasági, műszaki diplomásnak valahogyan, sokkal könnyebb boldogulnia.
Elég hamar kapnak jól fizető pozíciókat relatív fiatalon.
Illetve, ha megnézem az ottani "professiont", baromi sok a diplomás munkakör, akár gazdasági,pénzügyi, akár műszaki diplomához passzoló posztoknál.
Nekem meg, műszaki diplomám van, két idegengennyelvet folyékonyan beszélek.
Mégsem tapasztalom azt, amit Németországban a német kollégák.Ők elég könnyen tudnak váltani, ugyanis, van hova.
De, nálunk úgy érzem nagyon kevés a lehetőség, meg kezd telítődni a műszaki állások piaca is.
Amikor frissdiplomás pályakezdő voltam,hónapig nem találtam állást.
Gondolom mert az országnak is nehezen megy
Pont ezek a multik vonszolják a stadionkirályságot...
7-es igazad van! Tanultam Németországban is felsőoktatásban (jog). Míg Magyarországon minden sarkon van egy jogász Németországban nem és a fizetésük is mérföldekre van kezdőként!! Az ok: minden hülyét felvesznek nálunk és diplomát szerez, meg alacsony a követelmény is, kinn ez közel sem így van. Rohadt nehéz bekerülni és szórják a népet, így tényleg a jók kapnak diplomát és utána a munkaerő-piacon is tudnak érvényesülni. Jah és a magyar diplomát kinn nem nézik nagyra (tapasztalat), tudják, hogy nálunk kelet-európai állapotok vannak.
Műszakival sem olyan könnyű elhelyezkedni és jól keresni, gépészmérnök barátom nettó 240 körül keres évek óta egy cégnél. Ott is az van, hogy minden hülyét felvesznek (irtó alacsony a pont) és utána megkapja a diplomát és nem tud elhelyezkedni mert szakmailag totál inkompetens. Ha arról lenne szó, hogy a német egyetemi szinthez igazítsuk a magyart a magyar egyetemek felét minimum be kellene zárni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!