Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kiadnátok a szegedi lakásotoka...

Kiadnátok a szegedi lakásotokat, ha csak szakmaiatlan munkák lennének, de Budapesten meg sok szuper munka?

Figyelt kérdés

Szegeden a végzettségemben a munkák szakmaiatlanok, mindenki azon van, hogy ne kelljen dolgoznia,komoly félelmei, körbe zsarolós hierarchia rendszer van.

Sajnos kb.az összes szakmámhoz kötődő munkahelyel van, volt kapcsolatom, ismerőseim és ez van.

Budapesten meg voltam régen gyakorlaton és vannak ismerőseim is a szakmámban.

Nagyon jó munkahelyek vannak. Sokkal szakmaibb a légkör, professzionálisabb. De a dolgozók állapotára is sokkal jobban odafigyelnek. Nincs ez a félénk rendszer, h minden központosítva van és ha valahol felszólalsz, hogy probléma van, akkor az egész városba vagy legalábbis a város munkahelyinek nagy részében véged. Ilyesmi nincs. Nagyon sok a munkalehetőség a szakmámban és ezért is talán jobban megbecsülik a dolgozót.

Meg lehet szakmailag fejlődni, nem a lógás, intrika, ármány, súlyos hiányosságok elfedése zajlik egész nap.

Csak van egy nagy szép lakásom Szegeden.

Ha ki is adnám 84m2-es lakást, akkor is hozzá kéne pótolnom 60-80 ezret havonta,h Budapesten lakást béreljek. Mondjuk 140 ért kiadnám a szegedit és Budapesten 220 ért bérelnek egy kisebbet.

Vagy érdemesebb elengedni a szakmai fejlődést?

Mert be tudok lazulni, munkába felvenni ezt, a szakmaiatlan proli stílust, aztán így a 8 órából 4 az elmehet telefonozásra, netezésre, gépezésre a többi meg a szakmaiatlan rosszul szervezett bürökrácia stb. Ez se olyan szörnyű. Csak ilyen proli vagy nem is tudom balkáni hangulata van.

2019. okt. 30. 00:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Próbálj szerencsét Budapesten, én mennék a helyedben. A szegedi lakásba szerezz bérlőt, ne add el egyelőre.
2019. okt. 30. 05:56
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyrészt Budapesten általában nem bérelünk ekkora lakást vagy legalábbis nem a belvárosban. Ha mégis, az sem akkora baj, nem nagyon van olyan szakterület, ahol ne lehetne lazán 80k-val többet keresni Budapesten, mint bárhol máshol vidéken.
2019. okt. 30. 08:45
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Vegyél vissza az igényeidből és Budapesten nem kell se akkora, se olyan jó helyen lévő lakást bérelned, mint amilyened Szegeden van. Egy huszonéves informatikus ismerősöm, aki nettó félmillió felett keres, 150 ezerért bérel egy kétszobás panellakást Kőbányán a Köki mellett. (Ezt csak azért mondom, mert ez közel van a 140 ezerhez, amit te mondasz, hogy kapnál a lakásodért Szegeden.)

Ez egy neked való cikk:

[link]

A lényege, hogy ha Budapesten legalább 130 ezer forinttal több nettód tud lenni, mint amennyit kapsz Szegeden, akkor anyagilag már megéri felköltözni. Szakmai, emberi szempontból pedig ahogy írtad megfizethetetlen, anyagilag nem mérhető előrelépés lenne neked, szóval

2019. okt. 30. 09:19
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Egyik ismerősöm pont így költözött vidékről Budapestre, azóta már Finnországban él és dolgozik.
2019. okt. 30. 11:09
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Azt a hülyeséget honnan veszed, hogy más szegedi munkahelyeken eljárna a rossz híred? :D van vagy 200 cég, kicsi rá az esély, hogy akár a konkurenciánál is hallani fognak rólad. Mégis csak egy 170 ezres városról beszélünk. Amúgy kétlem, hogy havi 140ért ki tudnád adni a szegedi lakásod.

És rólad is elárul valamit, hogy 220ért akarsz Budapesten lakást bérelni. Szerintem inkább külföldre menj

2019. nov. 12. 06:42
 6/16 A kérdező kommentje:

Szerinted mennyiért lehet kiadni Szegeden egy 84m2 es, belvaroshoz közeli de csendes, zöld övezetben lévő lakást. Modern bútorokkal, teljesen gépesített A++ és A+++ os, mosogatógép is , klíma is. Erkélyes, tartozik hozzá nagy táró, alacsony rezsis, hőszigetelt.

3 szoba + nagy nappali.

Na mennyiért? 150-170 ért vannak ilyenek jelenleg. Az, h te csóró vagy , proli vagy, nem azt jelenti, h nincsenek igényes egyetmisták, fiatalok, akiknek ideális egy igényes lakás, de 40 milliójuk nincs venni egyet, mert annyit ér, plusz a berendezés.

Budapesten mennyi egy 1.5 szobás, klímás, teljesen berendezett, bútorozott lakás, klimatizálva, csendes helyen, parkolóval.

180-220 havonta.

200 cég. Ok. De van ám egy végzettségem, diplomám. Írtam is a kérdésben. Az meghatározza, h hol tudok dolgozni.

Ami a végzettségemnek megfelelő munkahely az 15db Szegeden. Ebből 3 olyan kicsi, h 8-10 évente van üresedés, 8 között olyan gazdasági és vezetőségbeli összefonódások vannak, h ugyan az a rendszer, ugyan azok a rossz, elmaradott berendezkedés van. Van még 4 de azokban meg nem olyan folyamatok vannak amik engem érdekelnek.

De összességében minden jellemző, h szakmaiatlan, teljesen protekcionalista, vezetőség részéről teljesen berominált, erőszakosan és nem szakmai kompentencia szerint hierarchikus. Sokszor arra megy ki az egész, h akkor vagyok szar ha dolgozni akarok vagy alkalmazni a szakmai protokolt. Persze van munkavégzés csak elavult, unalmassá tett és nagyon limitált.

Amit Budapesten tapasztaltam és pár nyugati országban ahol voltam, az ellenkezője. Szakmaiság, professzió, szuper team munka, vezetőség részéről mentorálás.

Meg Bp van jelenleg 90 olyan álláshírdetés ami érdekel és a végzetségemhez kapcsolódik.

Szegeden az elmúlt fél évben 2 hírdetés volt és abból egy se érdekelt mert tudom mi megy ott.

Persze sokan örülnének ennej, diplomás meló , 8 órából kb. 4 a munka a többi kiégés, pletyka.

Én se azt mondom, h rossz. Csak láttam 1000x jobbat, érdekesebbet ugyan ezen a területen.

Csak közbe itt megvan mindenem, aztán nehéz elköltözni, ismét albérlőnek lenni mert már voltam az életemben. Szegedi lakást meg hiába adnám el, mert egy normális budapestihez 25 milliót rá kéne pótolni legalább de inkább többet. Persze ha eladnám a szépet és egy zajos, szmogos helyen Pesten vennék egy sokkal kisebbet akkor nullára kijönnék, de azt nem szeretnék, nyílván szeretek szép helyen lakni, igényes környezetben.

Nyílván meg kell lépni ezt.

2019. nov. 12. 10:29
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
@6 Nem kell azért leprolizni mindenkit, aki nem zöld környezetben képzeli el az életét. Budaesten nagyon nem mindegy, hogy hol laksz. Papíron jól hangzik Sashalom vagy Budaörs vagy Zöldmál, gyakorlatban viszont napi 2-2.5 órát ülni a dugóban nem a legjobb szórakozás. Inkább lakom egy belvároshoz közeli lakásban (szintén teljesen gépesítve, légkondizva). Megtehetném ugyanazt, mint amit te tervezel, a budapesti lakásom nagyjából pont 140 körül lenne kiadható és bőven beleférne bérelni egy nagy rózsadombi lakást 300 körül, de egész egyszerűen nem éri meg a közlekedés miatt, inkább töltöm azt a napi 1-1.5 órát, amit megspórolok bármi mással.
2019. nov. 12. 11:30
 8/16 A kérdező kommentje:

Azért 2. és 3. és 13. kerületben, de leginkább a 2. és 3. kerületben van bőven zöld környezetben lévő ingatlan. Ezekből Pest belváros se 2,5 óra, hanem max 30-35perc.

Tudom, mert laktam Budapesten, bár nem hosszú ideig, onnan van ez a kontrasztos tapasztalat, hogy milyen színvonalú egy munka az Alföldön és milyen Budapesten.

Ki lehet fogni lakásokat jó áron. Viszont nem feltétlen az ár az elsődleges szempont. Legyen korrekt a tulaj, lehessen lepapírozni szépen mindent, legyen csendes a lakás, legyen teljesen bútorozott normális nem ilyen nagymama bútorokkal, legyen teljesen gépesített, legyen klíma, erkély, kocsival lehessen parkolni. Ezek a fontosak nekem. Ezek után az ár is persze, egy határt ne haladjon meg.

Nem az a proli, aki nem zöld övezetben de mégis belvároshoz közel akar lakni, ez egyedi igény és nem is elsődleges szempont, a csendesség már inkább, de az nem csak zöld övezetben van. Hanem ezek, h 200 cég, mintha bárkinek is a végzettsége, diplomája jó lenne minden céghez Szegeden, pláne, h a kérdés lényege volt, h érdeklődési körbe tartozó, szakmailag professzionális, jó szakemberekkel végzett munka miatt pl. költözött-e már valaki szép, nagy saját nagyvárosba lévő ingatlanból, Budapestre.

Meg az árakkal kapcsolatos ellenvéleményemet fejeztem ki még ezzel. De bocs, így látatlanba könnyű bárkit leprolizni.

2019. nov. 12. 13:58
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem először keress Budapesten munkát, ha az bevált (a probaidő lejárta után) add ki albérletbe, addig meghirdetheted. A párom szintén szegedi, mi már egy ideje Budapesten lakunk. Egy ideig ő is gondolkodott a kiadáson, de félt tőle hogy leélik, esetleg nem fizetnek vagy bármi gond lenne velük. Az ő lakása kb. 70 m2 volt, de max. 100 ezerért vették volna ki, Budapesten pedig egy kis lakás (30-40 m2) is többe kerül, tehát még az itteni albérletet sem fedezte volna. Végül tavasszal inkább eladta mivel ő többet nem akar visszaköltözni Szegedre, a pénzt befektette és a terv, hogy majd Budapest környékén vesz egy másikat (persze ahhoz is hozzá kell tenni még jó pár milliót).

Nem tudom hány éves vagy, de a szakmai fejlődés szerintem fontos, így ha van rá lehetőséged ne érd be annyival amit Szegeden tudnak nyújtani.

2019. nov. 19. 13:17
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt megléptem a válság vége felé. Akkortájt diplomáztam és nem hogy szakmaiatlan de semmilyen munka nem lett volna számomra. Úgyhogy nem volt kérdés. Mostmár azért jobbak a lehetőségek, de a te helyzeted is teljesen érthető. Sajnos tombol mifelénk a kontraszelekció, ezt max. a turisták nem látják. Még csak nem is kiadtam a lakást hanem parlagon hevert, évekig. Így is megérte. Aztán szálláshely lett belőle amit csak annak ajánlok akinek van egy olyan stichje hogy szívesen küszködik ilyesmivel. Nekem van. Budapest meg annyira ezerarcú, hogy mindenki találhat magának jó lakóhelyet, akár olyat is amit meg is tud fizetni és nem is megy rá az utazra a napja. Arra nem gondol itt senki hogy lehet 'saját' kerületben is munkát vállalni/munkahely közelében jó környéket kersni/többnyire otthonról dolgozni? Nem törvényszerű a 2,5 óra zötykölődés egy zöldövezetből se.
2019. dec. 8. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!