Németországba kitudnék menni diákmunkát vállalni?
Nem.
Gondolkodj már egy picit: se a szerződést nem értenéd meg, amit aláíratnak veled, se azt nem értenéd, mit akar Tőled a munkáltatód? hozd ide, tedd ki, mosogass el, stb.
Ráadásul a németek pont az a fajta nép, aki nem fog Veled angolul társalogni: "ha akarsz valamit, tanulj meg németül" felfogásuk van.
Én egyetemista vagyok és Angliába járok ki nyaranta dolgozni már 3. éve. Egy mezőgazdasági cégnél kell dolgozni egy magtározó telepen. Még most kimegyek utoljára jövőre, miután végeztem, mert amúgy 8,2 font a minimál órabér, heti 6 napon 12 órát kell dolgozni így meg lehet keresni olyan nagyságrendileg 1,5 millió forintot (számoljátok csak ki) 8-10 hét alatt.
Én most 8 hétig voltam kint július elejétől szeptember elejéig, 1,6 milliót kerestem, amiből a költségek (repjegy, biztosítás, kaja) után is maradt 1,3 millió tisztán, amit hazahoztam. Egy haverom 10 hétig volt kint, ő 1,9 milliót keresett amiből maradt neki 1,7 millió ft. A szállásért csak heti 30 fontot vonnak le, a céges telephelyen van felállítva egy lakókocsi tábor munkásszállónak.
24/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!